En dat met 100 punten! Ex-JPL-speler dreigt met ploeg promotie te mislopen ondanks goal in titelmatch

Zegt de naam John Bostock je nog iets? De trouwe Jupiler Pro League-kijker weet dat hij in het seizoen 2014/2015 uitkwam voor OH Leuven. De ervaren middenvelder was het seizoen daarvoor eigendom van Antwerp. Sinds begin december 2022 speelt hij voor Notts County in de Engelse National League. De vijfdeklasser speelde afgelopen weekend een zeer belangrijk duel in de titelstrijd tegen grote concurrent Wrexham AFC. John Bostock wist een prachtig doelpunt te scoren, maar dit bleek niet genoeg voor een overwinning. Zijn team ging uiteindelijk pijnlijk met 3-2 de boot in. Met maar liefst 100 punten lijkt Notts County alsnog naast rechtstreekse promotie te grijpen.

John Bostock Notts County

Een speler die lang bij eenzelfde club zal blijven, is John Bostock nooit geweest. In zijn al rijk gevulde carrière was hij onder meer al eigendom van Crystal Palace, Brentford, Hull City, Toronto FC, Tottenham Hotspur, Lens, Toulouse en tal van kleinere voetbalclubs. In de Belgische Jupiler Pro League kon hij in 51 duels toch achttien keer scoren voor OH Leuven. Bij Antwerp was dit een pak minder en vond hij amper één keer de weg naar doel in 31 wedstrijden voor 'The Great Old'. Sinds begin december 2022 speelt de middenvelder voor Notts County in de Engelse Vijfde Klasse. Afgelopen weekend scoorde hij zijn allereerste doelpunt voor de club en het was meteen een pareltje.

Notts County en Wrexham titelstrijd

Maar één team kan rechtstreeks promoveren naar de Engelse Vierde Klasse. Na de 3-2 thuisoverwinning van Wrexham hebben zij de beste papieren. Met maar liefst 103(!) punten tellen ze drie punten meer dan de ploeg van John Bostock. Vlak voor rust zag het er nochtans helemaal anders uit voor de nummer één uit de National League. De ex-OH Leuven-middenvelder had zijn club op voorsprong gebracht met een héérlijke vrije trap. In de tweede helft nam de thuisploeg de wedstrijd volledig in handen en wonnen ze uiteindelijk met 3-2. In minuut 97(!) pakte oude bekende Ben Foster nog een cruciale strafschop voor Wrexham. Mede door zijn penaltysave lijkt zijn club af te stevenen op de titel en rechstreekse promotie. Voor John Bostock en co zullen het naar alle waarschijnlijkheid promotie play-offs worden.

Met deze mooie vrije trap bracht John Bostock Notts County op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft verloren ze de controle over de wedstrijd en leden ze een zure 3-2 nederlaag:

In de allerlaatste minuut pakte Ben Foster, ex-Watford-doelman, uit met deze knappe penaltysave: