30-jarige Belg speelde ooit 2 matchen voor Manchester United ... nu in Croky Cup actief met 1e Nationaler

Ken je Marnick Vermijl nog? Dan moet je ofwel een supporter van Manchester United zijn ofwel een stevig voetbalgeheugen hebben! De man werd opgeleid door Bocholt, maar verkaste in 2008 naar de jeugd van Standard. Twee jaar later werd de talentvolle flankverdediger opgepikt door niemand minder dan Manchester United... Fast forward naar 2022 en momenteel is hij aan de slag bij Thes Sport in Eerste Nationale, waar Patro Eisden heel goed bezig is.

Marnick Vermijl

Hij mag dan niet de bekendste Belgische voetballer zijn, in de Nationale reeksen is hij ongetwijfeld één van de enige die kan zeggen dat hij een officiële wedstrijd voor Manchester United mocht spelen. In 2012 mocht de toen 20-jarige Belg voor het eerst opdraven bij Manchester United, onder de vleugels van legende Sir Alex Ferguson. Hij deelde er tegen Newcastle en - twee jaar later - tegen MK Dons onder andere de kleedkamer met zéér mooie namen als Wayne Rooney, Michael Keane, Anderson, Chicharito, Jesse Lingard én Adnan Januzaj.

Thes Sport

Na omzwervingen bij onder andere NEC, Preston, Sheffield Wednesday en MVV Maastricht kwam de man uit Peer in 2020 terecht bij Thes Sport. Marnick Vermijl is een belangrijke speler in het team, waar onder andere ook Sam Vanaken - broer van Hans Vanaken - speelt. Woensdagavond staat de wedstrijd tussen Thes Sport en KV Oostende op het programma. Kunnen ze net zoals deze ploegen stunten tegen een eersteklasser?

Bekijk hier een doelpunt van Marnick Vermijl bij Manchester United U21

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link