Zéér opvallend! Openda geeft reden achter vertrek bij Club Brugge: "Vanaf dan was het duidelijk"

Een grote vraag die de laatste tijd de kop opstak bij Club Brugge: wat gebeurt er met Loïs Openda? De huurling deed het affgelopen seizoen uitstekend tijdens zijn uitleenbeurt aan Vitesse. Over alle competities heen verzamelde de jonge Belg, die overigens onlangs werd opgeroepen voor de Rode Duivels, 23 goals en zes assists. Een nieuwe kans leek opportuun, maar dat wilde hij zelf niet. Hij maakte de overstap naar RC Lens, dat meer dan €10 miljoen veil over heeft voor hem. Nu geeft Openda zelf eindelijk duidelijkheid over zijn keuze om Club Brugge te verlaten.

Loïs Openda over Club Brugge

Ik had een contract tot 2024 bij Club Brugge. Maar vanaf de dag dat ik twee jaar geleden werd uitgeleend aan Vitesse, wist ik dat ik daarna uiteindelijk een definitieve transfer zou maken", zo klink het bij de talentvolle Belgische spits die deze zomer de overstap maakte naar de Ligue 1. Bij RC Lens kreeg Openda trouwens het nummer 27 toegewezen, waarmee ook ex-RSCA-smaakmaker Dindane actief was bij de Franse club. Benieuwd of Openda dezelfde impact zal kunnen maken in Frankrijk...

lois openda quote reden vertrek club brugge rc lens

Lens-fans over komst Loïs Openda

"Openda, hij gaat verdedigingen gek maken!"

"Ongelooflijk. Het is gek dat hij naar Lens komt."

"Ongelooflijk, leve Loïs! Welkom thuis, ik kan niet wachten om je naam te zingen!"

"Openda en dan nog met het nummer 27. Het is zo mooi!"

"Als je me een week geleden had gezegd dat we Openda zouden strikken... Dat is super plezant!"

"Openda, zeer goede aanwinst."

Openda Hoefkens

Na de aankondiging dat Carl Hoefkens hoofdcoach van Club Brugge ging worden, leek het nog twijfelachtig of hij effectief zou vertrekken. Uiteindelijk bleek dus van wel...

"Carl Hoefkens, die mijn jeugdtrainer was, nam contact met me op om mijn toekomst te bespreken. Hij zei me dat hij de jongeren zou vertrouwen. Hij wil dat ik bij Brugge blijf, maar we zullen zien wat er gebeurt.", aldus de 22-jarige spits.

Loïs Openda blijft misschien bij Club door Hoefkens

Loïs Openda over toekomst

Het is niet verrassend dat de Rode Duivel nu weggaat van Club Brugge. Een tijd geleden liet Openda al optekenen dat het tijd was voor een stap hogerop en eerder gaf hij ook al aan dat blauw-zwart geen stap hogerop zou zijn. 

Ook interessant