BIZAR! Deze 4e Provincialer kreeg al 102(!) goals tegen, maar staat niet eens bij laatste drie

Elke week kijken wij van Voetbalflitsen niet alleen naar de profclubs uit België, maar houden we ook de amateurreeksen nauwlettend in de gaten. Deze keer is het de beurt aan het West-Vlaamse SK Nieuwkapelle. Zij spelen in Vierde Provinciale A. Daar loopt het dit seizoen niet van een leien dakje. Na 25 van de 30 speeldagen staan de West-Vlamingen op de dertiende plaats en dat is pas vierde laatste. Opvallender is dat ze dit seizoen al 102(!) doelpunten moesten slikken. Geen al te beste verdediging dus! 

SK Nieuwkapelle

Afgelopen weekend verloor SK Nieuwkapelle met 11-1 tegen de vierde in de stand, KV Koksijde Oostduinkerke. Door deze elf tegendoelpunten rondde de West-Vlaamse club een negatieve kaap, namelijk die van 100 tegendoelpunten. Daarmee hebben ze ook de slechtste verdediging van de competitie. Dat ze zo veel doelpunten incasseerden, is niet geheel verwonderlijk. SK Nieuwkapelle verloor dit seizoen al twintig keer, slechts twee clubs uit de reeks doen slechter. 

Vierde Provinciale A

Met nog vijf speeldagen voor de boeg staan de West-Vlamingen vierde laatste in hun reeks. Ze hebben amper dertien punten, maar toch zijn dat nog steeds vijf punten meer dan de laatste. Het zal nog een lange weg worden om niet als laatste te eindigen. Aan de leiding in Vierde Provinciale A staat Gits met 60 punten. Hopelijk kan SK Nieuwkapelle zich nog herpakken, zodat het aantal tegendoelpunten niet nog meer gaat stijgen. 

Nieuwkapelle kreeg al meer dan 100 doelpunten tegen dit seizoen

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link