2e Provincialer speelt ALLES kapot: grootste voorsprong van alle reeksen, 17(!) punten...

Wij bij Voetbalflitsen kijken ook met argusogen naar de lagere reeksen in het Belgische voetbal. Deze keer valt ons oog op SV Wevelgem City. De ploeg uit West-Vlaanderen is aan een uitstekend seizoen bezig. De club is actief in Tweede Proviniciale B en daar loopt het zeer goed dit seizoen. Na de overwinning van afgelopen weekend staat SV Wevelgem City zeventien punten voor op hun dichtste achtervolger en hebben daarmee de grootste kloof van alle reeksen in België!

SV Wevelgem City

SV Wevelgem City is sinds het seizoen 2008/2009 non-stop actief in de Provinciale reeksen van het Belgische voetbal. De club in paars en wit speelde het meerendeel van de tijd in Tweede Provinciale. In 2013 en 2019 wisten ze wel steeds kampioen te spelen, maar telkens toen ze in Eerste Provinciale kwamen, was het vechten tegen de degradatie. Momenteel zijn ze actief in Tweede Provinciale B, maar ook nu zijn ze op weg naar de titel. Afgelopen weekend speelde het de topwedstrijd in en tegen Deerlijk en die werd met 0-2 gewonnen. Door die drie punten heeft SV Wevelgem City hun voorsprong op de concurrentie kunnen uitbreiden tot zeventien punten. Dat is een enorme voorsprong en daarmee zijn ze ook de leider die de grootste voorsprong heeft op het nummer twee in België.

Tweede Provinciale

Momenteel zijn er nog negen wedstrijden te spelen in Tweede Provinciale en met een voorsprong van zeventien punten lijkt te titel binnen handbereik voor de West-Vlamingen. Ze hebben dit seizoen nog maar vier punten laten liggen. De kans dat ze nu op het einde van het seizoen nog een inzinking krijgen lijkt heel onrealistisch. Met 73 gemaakte doelpunten en maar zeventien tegengoals hebben ze zowel de beste aanval als de beste verdediging van de competitie. Ze razen door de competitie en niemand lijkt hen de promotie te kunnen ontzeggen. Van 2001 tot 2005 speelde het stamnummer 2997 ook al eens vier seizoenen in Derde klasse. Wie weet kunnen ze ooit dit niveau nog eens halen... 

Ghana

Begin januari kwam SV Wevelgem City ook al eens positief in het nieuws. In die periode was er de kerstactie van de Pro League, maar ook de West-Vlamingen steunden toen een goed doel. Ze stuurden hun oude truitjes op naar Ghana. In het Afrikaanse land speelt op dit moment een lokale voetbalploeg met de paars-witte truitjes uit Wevelgem. Een initiatief waar veel clubs een voorbeeld aan kunnen nemen! 

Wevelgem city 17 voorsprong op nummer twee

Ook interessant