Favoriet voor promotie? Club uit 1B pakt knap gelijkspel in oefenpot tegen titelkandidaat JPL

Het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League staat weer voor de deur. Binnen exact twee weken beginnen we aan alweer een hopelijk spannend en zenuwslopend seizoen. In afwachting van dat nieuwe seizoen werken onze clubs nog enkele oefenwedstrijden af om topfit aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. Zo oefende KRC Genk zaterdagmiddag in een wel zeer speciaal format tegen het pas gedegradeerde Zulte Waregem. Het format dat gehanteerd werd, was dat van vier keer 30 minuten voetballen. Zo is er na elke 30 minuten een korte rustpauze en kunnen beide teams meer spelers kansen geven om te spelen.

KRC Genk vs Zulte Waregem 3-3

Nadat Zulte Waregem eerder in de voorbereiding al kon winnen van Club Brugge (0-1), speelden de West-Vlamingen nu ook gelijk tegen KRC Genk met 3-3. In minuut achttien kon Alieu Fadera (die ook nog eens ex-Zulte Waregem-speler is) de score openen. Na 55 minuten voetballen maakte Zulte Waregem er 1-1 van via de voet van Badou. Het gelijkspel stond echter niet lang op het scorebord, want Anouar Ait El Hadj kon amper twee minuten later de Limburgers weer op voorsprong brengen. Nog eens twee minuten later was Badou weer aan het kanon en maakte de Senegalees weer gelijk en in minuut 69 kwam Zulte zelfs op voorsprong via Pape Demba. Het slotwoord was echter wel voor de Limburgers waar Arokodare in minuut 109 de gelijkmaker in doel kon werken.