Voetbalflitsen voorspelt: zo eindigt de Jupiler Pro League 22-23: Club kampioen, 3 ploegen zakken

De Jupiler Pro League 2022-2023 gaat vrijdag 22 juli officieel van start. Daarvoor heb je nog de Supercup en de Europese wedstrijd van Royal Antwerp FC, maar de echte opener van het nieuwe seizoen is vrijdag met meteen een topper tussen Standard Luik en KAA Gent. Later in het weekend is er ook nog STVV-Union, Club Brugge-Genk en KV Mechelen-Antwerp, om maar enkele mooie affiches op te noemen. Net zoals jullie maakte Voetbalflitsen een voorspelling voor het komende seizoen. Die ziet er als volgt uit:

Voorspelling Voetbalflitsen

We verwachten een titelstrijd tussen Club Brugge, Royal Antwerp FC, KAA Gent en RSC Anderlecht. Zij zullen in Play-Off 1 uitmaken wie de landstitel binnenhaalt. Verder verwachten we dat KRC Genk, Standard Luik, Union en STVV de top acht vervolledigen. De Rouches hebben een sterke trainer aangeworven, terwijl Genk en Union (die straks hun tegenstander kennen in de Champions League) opnieuw een goed seizoen zullen kennen. STVV kan wel eens de revelatie worden, want vorig seizoen eindigden ze enorm sterk met een negende plaats tot gevolg.

Onderaan het klassement

Onderaan het klassement zullen er drie ploegen degraderen, dit allemaal omdat we het seizoen erop opnieuw met zestien ploegen zullen aantreden. Veel ploegen zullen met degradatiestress kampen, en volgens ons zullen KAS Eupen, KV Oostende en RFC Seraing daar het minst goed mee omgaan. Seraing was vorig seizoen al voorlaatstse en kon zich pas na barrages handhaven. KV Oostende en KAS Eupen hebben geen superieure kern en hadden het ook vorig seizoen moeilijk. Andere ploegen zoals Cercle Brugge, Westerlo en KV Mechelen zullen volgens Voetbalflitsen een zorgeloos seizoen draaien met - wie weet - ambities voor de play-offs. Eerder maakte Voetbalflitsen ook al een voorspelling over de topfavorieten om topschutter te worden.

voetbalflitsen voorspelling seizoen 2022-2023 jupiler pro league