Dé topfavoriet voor WK? Dit land kan niet één, maar twee IJZERSTERKE ploegen opstellen!

Dat België geen topfavoriet is voor eindwinst op het WK in Qatar is gekend. Een nationale ploeg die veel mensen wel hoog inschatten is Brazilië. Iets wat te begrijpen valt, zeker als je kijkt naar de breedte in de kern van de Seleção. Op elke positie hebben ze een weelde aan wereldspelers. 

Doelmannen

In doel hebben ze twee van de beste keepers ter wereld. Alisson is al enkele jaren het sluitstuk van Liverpool en mag ook meestal starten bij Brazilië. Hij heeft er wel concurrentie van Ederson van Manchester City, een van de best voetballende keepers ter wereld. 

Verdediging

In de verdediging hebben ze ook enkele spelers met naam en faam. Denk maar aan Dani Alves, die op 38-jarige leeftijd nog steeds bij de top behoort. Aan de linkerkant hebben ze ook veel weelde met spelers als Alex Telles (Manchester United), Renan Lodi (Atlético Madrid) en Alex Sandro (Juventus). Centraal hebben ze met Marquinhos (PSG) en Eder Militao (Real Madrid) ook zeer betrouwbare spelers. 

Middenveld

Ook op het middenveld hebben ze op papier veel wereldspelers. Op de positie van verdedigende middenvelder hebben ze met Casemiro (Real Madrid) en Fabinho (Liverpool) twee toppers. Iets hoger op het veld heeft de trainer dan weer de keuze tussen Arthur (Juventus), Paquetá (Lyon), Coutinho (Aston Villa/Barcelona)...

Aanval

De aanvallende kwaliteiten van spelers als Neymar, Vinicius Junior (Real Madrid), Jesus (Manchester City) en Raphinha (Leeds United) zijn ondertussen wel gekend. Moesten zij hun dag niet hebben, hebben ze nog altijd spelers als Martinelli (Arsenal), Richarlison (Everton) en Rodrygo (Real Madrid) achter de hand. 

squad depth brazil neymar

Ook interessant