2j geleden... Antwerpse derby ontspoort ZWAAR: vliegende vuurpijl, gestoorde agenten (VIDEO)

Exact twee jaar geleden stond er nog eens een Antwerpse derby op het programma. En dat werd er ééntje - om het bijzonder licht uit te drukken - om niet snel te vergeten. Antwerp won die derby na een forse knal van Radja Nainggolan, maar de match zullen we vooral onthouden door de ferme rellen tijdens de match. Van vuurpijlen tot gekke agenten, we zagen heel wat passeren. Bekijk hier nog eens het relaas van een absurde voetbaldag. 

Vuurpijl Antwerp derby Beerschot Antwerp

Een Beerschot-fan gooide tijdens de match een vuurpijl in het Antwerp-vak. De man die de vuurpijl gooide, werd in het verleden al veroordeeld voor mishandeling. Dat was ook tegenover een supporter van Antwerp. Hij werd aangehouden voor poging tot doodslag en zat daarna met een enkelband thuis.

Gekke politie Antwerpse derby

"Ze sloegen op alles wat bewoog. Supporters die beneden in de tribune stonden kregen stevige klappen met de wapenstok, ook supporters die in de verste verte niets mispeuterd hadden. Mijn zoontje van twaalf jaar had niet door dat het politieagenten waren omdat ze bivakmutsen droegen en in gewone kleren rondliepen. En omdat ze uitzonderlijk wild tekeer gingen. Mijn zoon vluchtte uiteindelijk in paniek weg en is zwaar aangedaan door de gebeurtenissen", vertelde een Beerschot-fan toen volgens de Gazet van Antwerpen. Ze diende dan ook een klacht in tegen de agent. Bekijk hier de beelden over het desbetreffende incident: