Voorbeschouwing Fenerbahçe-Union SG en Club Brugge-Molde SK

Nog slechts twee Belgische clubs strijden momenteel op het Europese toneel. Zowel Union Sint-Gillis als Club Brugge zijn actief in de Conference League. Voor de Brusselaars zou het donderdagavond wel eens hun laatste match kunnen zijn, want ze moeten een 0-3 nederlaag zien op te halen in Turkije. Club Brugge gaf een gelijkspel nog weg in de slotfase van de wedstrijd tegen Molde FK, maar dat foutje zouden ze in eigen huis wel nog moeten kunnen rechtzetten. 

Voorbeschouwing Fenerbahçe - Union SG, 14 maart 18u45

Union Sint-Gillis werd voor het eerst dit jaar van het kastje naar de muur gespeeld in de heenwedstrijd van de 1/16e finales van de Conference League. Jammer genoeg voor hen gebeurde dat in een wel heel erg belangrijke wedstrijd. Union heeft daardoor een mirakel nodig om dit donderdagavond nog recht te trekken.

Ondanks een goed begin van Union, kwam Fenerbahçe al vroeg op voorsprong via uitgerekend Rode Duivel Michy Batshuayi. Vanaf dat moment kon de ploeg van Alexander Blessin een hele wedstrijd lang geen vuist meer maken. 

De score bleef nochtans lang steken op 0-1, wat op zich geen uitzichtloze uitgangspositie zou opleveren voor de terugwedstrijd. De Turkse bezoekers lieten het echter daar niet bij en in het slot van de wedstrijd duwden ze nog even door met nog twee doelpunten tot gevolg. 

Blessures en schorsingen bij Union SG

De kans dat de Brusselaars dit nog ophalen lijkt bijna onmogelijk. Vooral omdat ook Christian Burgess en Mohamed Amoura geschorst zijn. Kevin Mac Allister en Kevin Rodriguez liggen dan weer in de lappenmand. 

Blessin moet het dus stellen zonder heel wat sterkhouders en daardoor noodgedwongen voor rotatiespelers kiezen. Voor Batshuayi en co moet er al veel mislopen om de volgende ronde van de Conference League niet te halen… tenzij Union toch weer een mirakel kan volbrengen?

Voorbeschouwing Club Brugge en Union SG

Voorbeschouwing Club Brugge - Molde SK, 14 maart 21u00

Blauw-Zwart beleefde vorige week geen al te beste avond in Noorwegen. Nochtans had coach Ronny Deila vooraf duidelijk gemaakt dat Club Brugge graag ver wil geraken in de Conference League. Dat was er tegen Molde FK echter helemaal niet aan te zien.

Club Brugge had haar handen vol met de Noorse bekerwinnaar. Molde FK kwam zelfs vlak voor de rust op voorsprong via Halldor Stenevik. Deila greep meteen in, maar ook zijn nieuw tactisch plannetje leek vooralsnog niet te werken.

Tot Club diep in de tweede helft plots een cadeautje van de Noren krijgt, na een ongelukkige handsbal. Maxim De Cuyper twijfelde niet en legde de 1-1 binnen vanop de stip.

Iedereen weet dat als je ver wil geraken in een toernooi, je vooral moeilijke wedstrijden als dit moet zien te winnen, of in het beste geval, niet mag verliezen. Goed gedaan dus van Club, al moest de vreugde alweer heel snel plaats maken voor teleurstelling.

Hangt het ontslag van Ronny Deila in de lucht?

In het absolute slot van de wedstrijd leek iedereen bij Club de concentratie te verliezen. Alle spelers stonden te slapen bij de laatste Noorse counter, die uiteindelijk netjes werd afgewerkt door Fredrik Gulbrandsen.

Hopelijk voor Club Brugge is iedereen ondertussen opnieuw wakker geschud, want donderdag staat de match van de waarheid op het programma. Club moet winnen en een 1-2 achterstand zien op te halen. 

Ook bij Deila zal de stress er ondertussen wel goed inzitten. Club is op papier duidelijk sterker dan Molde en gezien zijn positie stilaan toch in vraag gesteld wordt, kan hij deze clash maar beter winnen.

Union SG is topkandidaat voor de titel

Union mag donderdag dan misschien wel uit de Conference geknikkerd worden, in de Jupiler Pro League doen ze het nog steeds uitstekend. De traditie club doet al voor de derde keer op rij mee voor de prijzen. Derde keer, goede keer voor Union?