Wie is Kamiel Van De Perre, de 18-jarige middenvelder van Jong Genk in de Challenger Pro League?

Bij Voetbalflitsen proberen we elke dag twee Belgische talenten uit te lichten. Eerder deden we dat al met Denzel De Roeve, nu doen we dat met Kamiel Van De Perre. Deze 18-jarige middenvelder speelt voor de beloften van Genk en voetbalde reeds een handvol wedstrijden in de Challenger Pro League. Tijd om hem nog wat betere te leren kennen.

Wie is Kamiel Van De Perre?

Kamiel Van De Perre werd geboren op 12 februari 2004 en is één van de aanstormende talenten bij KRC Genk. Momenteel komt hij uit voor Jong Genk, dat is de beloftenploeg van de Limburgers in de Challenger Pro League. De centrale middenvelder speelde dit seizoen al zeventien wedstrijden, vijftien in 1B en twee in de UEFA Youth League. In twee wedstrijden mocht hij zelfs de aanvoerdersband dragen. Een teken dat Van Dr Perre een echt leidersfiguur is. De speler die tot 2015 opgeleid werd bij Lierse SK, scoorde dit seizoen al één doelpunt en gaf er ook drie assists. Zijn marktwaarde bedraagt op amper 18-jarige leeftijd al 350.000 euro. Wanneer maakt hij zijn debut voor de A-ploeg?

Rode Duivels

Kamiel Van De Perre is uiteraard een Belgisch jeugdinternational. Voor de U16, U17 en U18 speelde hij een handvol wedstrijden, waardoor hij recent werd opgeroepen voor de U19 van ons land. Bij de U18 speelde hij maar liefst twaalf wedstrijden, onder andere tegen Kroatië, Portugal, Engeland, Nederland en Duitsland. Zien we de middenvelder ooit als Rode Duivel? Wie weet!

Ook interessant