Kijkend Europa laaiend enthousiast over Antwerp-speler aan rust vs Barca: "He rocks my world!"

Woensdagavond werden de laatste wedstrijden van de Champions League-groepsfase afgewerkt. Ook voor Antwerp kwam er een einde aan hun campagne in de CL. Het eindigde zoals die begon: tegen het grote FC Barcelona. Barça was al zeker van een plek in de volgende ronde, maar was nog niet zeker van groepswinst. Antwerp wilde haar avontuur in de CL mooi afsluiten en hoopte haar eerste punten te pakken en zo niet op 0 te eindigen. Zoals verwacht trad Barcelona aan met een geroteerd elftal. Toch mochten enkele sterren als Lewandowski, Ferran Torres en Koundé in de basis starten.

Vermeeren vs Barcelona

Het was een droomstart voor Antwerp wanneer het verkeerd gaat in de opbouw bij Barcelona. Doelman Peña speelt de bal in op Romeu die slecht kaatst. Arthur Vermeeren twijfelt niet en knalt staalhard binnen. Een goede combinatie tussen Vermeeren en De Laet zorgde rond minuut 10 opnieuw voor gevaar, maar Janssen kreeg onvoldoende kracht achter zijn schot. Barcelona kwam in het eerste halfuur nauwelijks aan kansen, maar rond minuut 35 werd het toch eens gevaarlijk en het was meteen prijs. Ferran Torres werkte op assist van Lamine Yamal de 1-1 tegen de touwen. Arthur Vermeeren genoot op Twitter enorm veel lof in zijn eerste helft. Voetbalflitsen bundelde enkele reacties:

"Vermeeren je maakt me gek"

"Arthur Vermeeren spectaculair"

"Vermeeren meteen tegen Barca! Een van de uitverkorenen scoort tegen een van de clubs die hem het liefst willen in Europa. Waanzinnig talent, pas 18 jaar oud."

"Wat een speler is Vermeeren. Ik ben benieuwd welke club hem gaat halen."

"Tentoonstelling van Vermeeren."

"Vermeeren is een serieuze voetballer, wat een mooie toekomst!!!"