Ken jij hem nog? Ooit smaakmaker in de JPL, nu tegen degradatie aan het vechten in Hongarije

Yohan Croizet, ken jij hem nog? De wispelturige Fransman maakte het mooie weer bij zowel Oud-Heverlee Leuven als bij KV Mechelen. Dat was toen ook Kansas City niet ontgaan, dat hem overnam van de Mechelaars voor een mooie som van 1,2 miljoen euro. Momenteel speelt Croizet bij Ujpest FC in Hongarije waar hij tegen degradatie aan het vechten is.

Ujpest FC

Yohan Croizet speelt sinds 2021 voor Ujpest FC in Hongarije. Ze staan momenteel op een tiende plaats, dat is de derde laatste plek in de competitie. Het zijn nog elf wedstrijden dus alles is nog mogelijk, maar Croizet en zijn team zullen nog hard moeten vechten tegen degradatie. Zo moeten ze nog tegen het Ferencvaros van Ryan Mmaee, die het erg goed doet dit seizoen.

Yohan Croizet

Yohan Croizet is een 31-jarige aanvallende middenvelder die momenteel in Hongarije speelt. De Fransman begon zijn carrière bij FC Metz en trok later naar ons land. Virton trok de middenvelder transfervrij aan en amper een jaar later maakte hij een transfer naar OHL. Daarna ging hij naar KV Mechelen om uiteindelijk de overstap te maken naar Amerika, bij Kansas City. Na twee jaar Amerika kwam hij terug naar OHL en in 2021 maakte hij een transfer naar Hongarije. Ook ex-OHL-middenvelder Xavier Mercier voetbalt momenteel in Hongarije, bij Ferencvaros, maar zijn statistieken die zijn momenteel echt niet goed.

Hieronder een video van Yohan Croizet in de Amerikaanse competitie: