Wie is Matias Fernandez-Pardo, 18-jarig talent dat debuteerde voor KAA Gent in Europa?

Donderdagavond moest KAA Gent het in de 1/8e finales van de Conference League opnemen tegen Basaksehir. De Buffalo's kwamen op achterstand door een oude bekende, maar speelden daarna geen onaardige partij. Ze werden vooral geveld door de weergoden. De regen viel met bakken uit de lucht, waardoor het terrein in de tweede helft werd omgetoverd tot een modderpoel. Hoe dan ook: één man zal de match wellicht nog lang herinneren: Matias Fernandez-Pardo. De youngster maakte zijn debuut voor de A-ploeg van Gent. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Matias Fernandez-Pardo KAA Gent?

Matias Fernandez-Pardo is een actieve, Belgische voetballer van KAA Gent die dit seizoen uitkomt voor Jong KAA Gent in Eerste Nationale. Fernandez-Pardo is geboren op 3 februari 2005 en werd onlangs dus achttien jaar. De linksbuiten is een vaste waarde bij de beloften dit seizoen: hij staat er steevast in de basis en mocht al achttien keer in actie komen. Daarin trof hij één keer raak. Door zijn goede prestaties haalde hij tegen Qarabag al de selectie, maar invallen deed hij niet. Dat was tegen Basaksehir anders: Fernandez-Pardo kwam in minuut 85 Hugo Cuypers vervangen en maakte daarmee zijn debuut voor de A-ploeg.

Matias Fernandez-Pardo opleiding en nationale ploeg

Fernandez-Pardo speelt nog niet zo lang in de Arteveldestad. De Belg koos al op jonge leeftijd voor de jeugdreeksen voor Lille. Het was daar dat KAA Gent hem in 2020 ging wegplukken. Hij was toen amper vijftien jaar. Tim Matthys liet toen het volgende optekenen: "Hij is een jongen met een ongelooflijk potentieel. Een zeer explosieve en wendbare aanvaller.". Fernandez-Pardo speelde in 2020 ook al een wedstrijd voor de Belgische U15, maar maakte daarna geen minuten meer als jeugdinternational.

Ook interessant