De 10 gekste JPL-matchen van de reguliere competitie, met onder meer Zulte Waregem-Eupen (5-5)!

De play-offs zijn inmiddels van start gegaan, het ideale moment dus om terug te blikken op de reguliere competitie. In de Jupiler Pro League viel er dit seizoen heel wat te beleven. Denk maar aan enkele zotte wedstrijden van Zulte Waregem, de kopzorgen voor RSC Anderlecht met een erbarmelijke positie op de ranking en nieuwkomer Westerlo die het uitstekend doet in 1A. Vandaag maakten wij een terugblik op de gekste matchen uit de reguliere competitie. Dat zijn er natuurlijk heel wat, maar wij kozen deze tien duels als gekste. 

De 10 gekste JPL-matchen uit de reguliere competitie

Een gekke wedstrijd kan natuurlijk verschillende betekenissen hebben. Een partij met veel doelpunten, een opvallend scoreverloop, een stunt van jewelste... We kwamen dan ook uit tot dit prachtige lijstje met tien memorabele wedstrijden, elk met zijn eigen verhaal. Tijd om ze even wat beter te bekijken. Voetbalflitsen maakte ook een flopelftal van de reguliere competitie, zeker de moeite waard om eens te checken!

Goals, goals, goals

KV Mechelen-KVC Westerlo (5-4) herinneren we ons niet alleen omwille van de ongelooflijke comeback van Malinwa (een aanvankelijke 2-4 achterstand), maar ook als het debuut van Milan Robberechts, die meteen twee keer scoorde in zijn eerste wedstrijd. Zulte Waregem-Eupen was dan weer de match met de meeste doelpunten van de reguliere competitie (5-5), waar de meeste goals hiervan in de slotfase vielen. Maar ook in Gent-Cercle Brugge (3-4) werd er aardig wat gescoord. Drie keer kwam Gent langszij, maar uiteindelijk kon de Vereniging alsnog aan het langste eind trekken.

Monsterzeges

Of wat dacht je dan van de monsterzeges van de Buffalo's tegen Zulte Waregem (2-6) en die van Club Brugge tegen KAS Eupen op de laatste speeldag (7-0)? Idem dito bij Zulte Waregem-Anderlecht, waar Essevee een 1-2 achterstand nog omboog in een 3-2 zege. Staan nog in de top tien van gekste JPL-partijen uit de reguliere competitie: KAS Eupen-KV Oostende (4-4), Antwerp-Union SG (4-2), Westerlo-Antwerp (3-3) en KRC Genk-Anderlecht eindigde op 5-2. 

10 gekste JPL-matchen van de reguliere competitie

In de Elindus Arena kon Gift Orban indruk maken door maar liefst vier keer te scoren voor de Buffalo's, het duel tussen Essevee en de Oost-Vlamingen (2-6) hoort dan ook thuis in het lijstje:

Ook interessant