In opmars? Verrassende ploeg leidt in Turkije, 0 tegengoals na 6 matchen ... nog nooit kampioen!

Konyaspor is de verrassende leider in de Süper Lig, de eerste klasse van Turkije. Na zes speeldagen wonnen ze vier keer en speelden ze twee keer 0-0 gelijk. De balans: 14 op 18. Ze scoorden zeven keer en slikten nog geen enkel doelpunt! Gewonnen werd er onder meer tegen Fenerbahçe en gelijkgespeeld werd er tegen Basaksehir, de tweede in de stand met weliswaar één match minder gespeeld. We zijn nog maar net aan het seizoen begonnen, maar toch een opvallende koploper!

Konyaspor

Konyaspor werd eerder dit seizoen nog uitgeschakeld in de voorronde van de Conference League door het verrassende Vaduz, maar in de competitie loopt het dus beter. Vorig seizoen eindigden ze al knap derde en dit seizoen mikken ze misschien nog hoger. Konyaspor werd nog nooit kampioen in de hoogste divisie en won ook nog maar één keer de beker. Een sprookje in de maak? Het is nog vroeg, maar dromen mag! Vooral nul tegengoals na zes matchen is toch wel ontzettend sterk!

Champions League?

Bekende namen voetballen er niet bij Konyaspor. Het draait er vooral om het geheel. Hun stadion heeft een capaciteit van 42.000 toeschouwers en is eigenlijk zeer geschikt voor Europees voetbal. De Turkse landskampioen belandt niet automatisch in de groepsfase van de Champions League, maar heel vaak overleven ze wel de kwalificaties. Konyaspor volgend jaar of in één van de komende jaren op het Kampioenenbal? Het kan zomaar, de club is duidelijk in opmars! Een andere club die voor het eerst kampioen kan worden is BK Häcken!

Konyaspor pakte enkele geleden haar eerste prijs op het hoogste niveau door de beker van Turkije te winnen. Wat volgde: een veldbestorming van jewelste!