Wie is Caio Roque, het 20-jarige goudhaantje en Braziliaanse linksachter van Lommel SK?

Eén van de revelaties in de Challenger Pro League dit seizoen is Caio Roque. De 20-jarige linksachter komt uit voor Lommel SK en staat dit seizoen voor zijn echte doorbraak. Caio Roque kwam in september 2020 voor maar liefst 1,5 miljoen euro over van het gerenommeerde Flamengo en blijkt zijn geld waard te zijn. Dit seizoen stond hij al vijf keer 90 minuten in de basis en was hij al goed voor één goal en één assist. En dat als linksachter.

Wie is Caio Roque?

Caio Roque werd geboren op 9 januari 2000 in Brazilië. Hij spendeerde zijn jeugdjaren uiteraard in Brazilië, maar maakte in 2020 de overstap naar België, hij was toen amper 18 jaar oud. Zijn debuut maakte de jonge Braziliaan op 24 april 2021, in de verloren thuiswedstrijd tegen Seraing, hij mocht toen negen minuten invallen. Vorig seizoen startte hij als titularis aan het seizoen, maar nog niet halverwege het seizoen moest hij leven met een rol als invaller. Tot nu? Na vijf matchen miste Caio Roque nog geen minuut en liet hij al één doelpunt en één assist noteren.

Brazilianen bij Lommel SK

Caio Roque is niet de enige Braziliaan bij Lommel. Zo heb je ook nog Metinho, de meest waardevolle speler in de Challenger Pro League, en Cauê Santos. Niet verrassend; Lommel zit in de portefeuille van de City Football Group en is onder meer de zusterclub van Manchester City en Troyes. Ze hebben de nodige middelen en connecties om jonge talenten uit het buitenland weg te plukken, en in het bijzonder Brazilië.

Vinicius Souza

Caio Roque heeft een marktwaarde van 250.000 euro en lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan. De Braziliaanse linksachter heeft nog een contract bij Lommel tot 2025, en wie weet zit er dit wel promotie in. De Limburgers staan op dit moment op een knappe tweede plek in het klassement. Caio Roque woonde lang samen met Vinicius Souza, ex-KV Mechelen. Een man om in de gaten te houden! Wist jij trouwens dat Lommel SK dit seizoen terug onder haar oud stamnummer speelt?

Hieronder vinden jullie een compilatie met enkele acties van Caio Roque uit Brazilië:

Ook interessant