Politie slaat tienvoudig international van Israël in de boeien: ''Mijn reactie was pure zelfverdediging'' (VIDEO)

Politie slaat tienvoudig international van Israël in de boeien: ''Mijn reactie was pure zelfverdediging'' (VIDEO)

Het Israëlische Hapoel Tel Aviv speelde zaterdag gelijk tegen Hapoel Ashkelon (0-0). Na het duel braken er rellen uit op het veld en uiteindelijk werd spits Toto Tamuz van Tel Aviv in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau.

Een neef van Tamuz zat ook op de tribune en gooide na het eindsignaal een waterfles richting de spelers van Ashkelon. Nadat agenten verhaal gingen halen bij hen, mengde Tamuz zich in de discussie. Hij werd uiteindelijk opgepakt omdat hij de politie zou hebben uitgescholden en hen fysiek blokkeerde.

Toch mocht Tamuz het bureau al gauw weer verlaten. Wel wordt hij waarschijnlijk volgende week verhoord. ''Dit soort geweldsincidenten mogen niet op de sportvelden plaatsvinden en moeten bestraft worden in de rechtbank'', zo vertelt Miri Regev, de minister van Cultuur en Sport.

Grapje

Tamuz zelf begrijpt niet waarom de politie zo hard heeft opgetreden: ''Mijn neef gooide voor de grap wat water op het veld, meer niet. Opeens viel de politie hem van achter aan en arresteerde hem alsof hij een crimineel is. Ze zeiden tegen mij dat ik moest wegwezen, begonnen mij te duwen en in te sluiten. Mijn reactie was pure zelfverdediging. Ik begrijp nog steeds niet wat er gebeurd is.''