Waarom de topper tussen Club en Anderlecht maar al te vaak teleurstelt

In de Champions’ Play-offs staat zondagavond de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het menu. Althans, toch op papier, want in realiteit eindigt deze klassieker opvallend vaak op een doelpuntarm gelijkspel. Maken ze er deze keer wél een spektakel van? Wij kruisen alvast onze vingers.

Wil je zelf ook een online sportweddenschap afsluiten? Registreer je dan bij Unibet!

Gelijkspel

De laatste tien wedstrijden tussen Anderlecht en Club Brugge eindigden maar liefst acht keer op een gelijkspel. Begin 2021 kregen we met respectievelijk een 2-2 en 3-3 wel nog twee entertainende wedstrijden, maar sindsdien gaat het toch een beetje bergaf met de spanning. We zagen de meest recente duels maar liefst vier keer op een 1-1 eindigen en een keer op 0-0. 

Eind 2022 won Club voor het eerst sinds lang nog eens een wedstrijd, maar wel met het kleinste verschil. Ook Anderlecht wist dit jaar te winnen. Zij versloegen Club Brugge in de reguliere competitie met 1-2.

Voorspelling Club Brugge - Anderlecht

Wij verwachten dat deze trend zich ook in de Champions’ Play-offs zal doorzetten. Zeker omdat beide ploegen met de nodige spanning het veld zullen betreden. Anderlecht zal bij aanvang weten of ze moet winnen om op gelijke hoogte te blijven met Union of, bij verlies van Union, kunnen ze zelfs naar de eerste plaats springen.

Ook Club Brugge ziet haar kans schoon om tot op vijf punten van Anderlecht te naderen bij winst. Als Blauw-Zwart verliest wordt het echter moeilijk om de twee koplopers nog in te halen. Een nieuw gelijkspel na een nerveuze wedstrijd, met alweer een laag doelpuntensaldo lijkt dus een reële mogelijkheid.

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster! Lees zeker ook onze voorbeschouwing op de wedstrijden: KRC Genk - Antwerp en Westerlo - AA Gent.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link