Beerschot kampioen in tweede klasse? Dit zijn de scenario’s

Bij Beerschot kunnen ze de titel in tweede klasse echt wel ruiken. Afgelopen weekend wist Beerschot Jonk Genk te verslaan met 1-0, terwijl Lommel SK en KMSM Deinze punten lieten liggen. Daardoor kan Beerschot komende zondag al kampioen spelen.

Beerschot heeft nog drie wedstrijden op het programma staan. Twee uitwedstrijden naar KV Oostende en SK Beveren en een thuiswedstrijd op de slotspeeldag tegen Patro Eisden. Met vijf punten voorsprong op Lommel, de nummer twee in de rangschikking, kan het voor Beerschot bijna niet meer mislopen.

Beerschot kampioen op zondag?

Komende zondag kan het al meteen prijs zijn voor Beerschot, maar het is wel afhankelijk van het resultaat in twee andere wedstrijden. Zo moeten Dender en Deinze de punten delen en Lommel mag niet winnen tegen Seraing. Uiteraard moet ook Beerschot haar eigen wedstrijd winnen.

Kampioen in de Challenger Pro League

Bovenstaande scenario is mogelijk, maar de kans is eerder klein. Geen probleem voor Beerschot, want als ze de wedstrijd tegen KV Oostende winnen, volstaat één overwinning in een van de volgende twee wedstrijden. Enkel als Beerschot komend weekend verliest en Lommel of Deinze winnen hun wedstrijd, dan zullen ze nog moeten knokken tot op de slotspeeldag, al blijven ze volgende week dan wel nog steeds hun lot in eigen handen hebben.

Beerschot fans

Terwijl Beerschot bijna zeker is van promotie naar eerste klasse, mogen ze in tweede klasse alvast Lokeren Temse en La Louvière verwelkomen.