Antwerp-recordtransfer AFGEMAAKT na 3-0 blamage tegen Duitse 2de klasser: "Breek je benen!"

Zaterdag kreeg Gaston Avila nog eens een kans om zich te laten zien in het shirt van Ajax, wat tot nu toe nog niet in de positieve zin gebeurd was. Dat werd echter wederom geen pretje voor de 22-jarige Argentijn, die vorige zomer voor meer dan twaalf miljoen euro Antwerp inruilde voor de Amsterdammers. In een oefenwedstrijd tegen Hannover 96 verloor Ajax maar liefst met 3-0. Toegegeven, Ajax speelde met een B-elftal, maar de fans waren toch woedend op de ploeg en met uitstek op de Argentijnse verdediger.

Gaston Avila vs Hannover 96

Het loopt dus niet zo soepel bij Ajax dit seizoen, om het zacht uit te drukken. Ook bij Avila's ex-club Antwerp loopt het niet zoals verhoopt: de laatste speeldag voor het nieuwe jaar werd er zelfs met 3-0 verloren van Genk. Wij bundelden hieronder enkele tweets van kwade Ajax-fans:

Gaston Avila vs USV Hercules

Enkele weken geleden, in de Nederlandse KNVB Beker tegen USV Hercules kreeg Avila zijn kans als centrale verdediger, maar moest hij ook toestaan hoe de vierdeklasser na zestien minuten op voorsprong kwam via Tim Pieters. Tegen de rust aan kreeg de jonge verdediger nog een gele kaart waardoor Ajax-trainer John van 't Schip al na een helft genoeg gezien had en hem wisselde. Nadien verloor Ajax nog met 3-2 en mag het meteen een kruis maken over de Nederlandse beker. De Ajax-supporters stonden hun trainer bij in hun mening over Avila. 

Gaston Avila Ajax

Gaston Avila kwam afgelopen zomer voor 12,5 miljoen euro over van Royal Antwerp FC en tekende een vijfjarig contract bij Ajax. De Argentijnse linksachter werd zo de duurste uitgaande transfer ooit van The Great Old. Toch wel verrassend aangezien Avila er soms stevig in ging en niet iedereen overtuigd was van zijn kwaliteiten. Onder Maurice Steijn wist de ex-JPL-kampioen echter niet te imponeren en ook bij John van ‘t Schip komt Avila voorlopig niet voor in de plannen. Zo stond hij al eens in de basiself van Jong Ajax tegen Helmond Sport, de ploeg van Bob Peeters.