RSCA-fans lachen harde uitspraken van Aad de Mos over Dolberg weg: "Wordt een toptransfer dus!"

Kasper Dolberg wordt de nieuwe spits van RSC Anderlecht. De 25-jarige Deen kan serieuze adelbrieven voorleggen, want hij scoorde nog voor Ajax, Nice en Hoffenheim. Paars-wit betaalt zo'n vijf à zes miljoen voor haar nieuwe spits, een investering die het op het eerste zicht waard is. Toch is niet iedereen voorstander van zijn komst, zo ook Aad de Mos.

Aad de Mos Kasper Dolberg

Waar is de tijd dat Aad de Mos één van de beste trainers in België was? De Nederlander had in het verleden KV Mechelen, Anderlecht en Standard onder z'n hoede. Op z'n oude dag - Aad is inmiddels 76 jaar - houdt hij het echter bij analyses. Dat deed hij deze week voor Het Laatste Nieuws omtrent Kasper Dolberg. In de Deense spits ziet de Mos het niet.

“Ik vrees het ergste. Dolberg moet in een team spelen wat puur aanvallend speelt. In de zestien is hij sterk, hij heeft een goede techniek en handelingssnelheid, maar mist gif en is door het systeem van Ajax groot geworden. Hij kan zelf niks forceren. Ik vind het geen topper. De Denen van Anderlecht kopen Dolberg omdat ze hem kennen. Maar in Frankrijk, Spanje en Duitsland is het niets geworden. En dat ene seizoen bij Ajax dan? Eén heel goed seizoen, ja. Dat kan weleens met spitsen. Ik noem dat ‘casinogeluk’. Omdat alles toen rond hem draaide. Komt daarbij dat in België veel beter wordt verdedigd dan in Nederland. De verdedigers gaan erbovenop zitten en onder zijn huid kruipen. Terwijl het doorzettingsvermogen van Dolberg nooit zijn grootste kwaliteit is geweest. Hij zal het niet makkelijk krijgen in België, ik heb echt mijn twijfels over deze transfer.”

aad de mos kasper dolberg anderlecht

Reacties van Anderlecht-fans

De felle uitspraken van Aad de Mos brengt wat teweeg bij de Anderlecht-fans. Sommigen vinden het echt belachelijk van de Nederlander, terwijl anderen het juist positief inzien! Ze denken juist wel dat Dolberg zal slagen omdat Aad de Mos volgens hen vaak verkeerde dingen zegt. Wij bundelden enkele tweets:

Aad de Mos Hans Vanaken 

Niet enkel over Anderlecht liet Aad de Mos zich al negatief uit, ook over Hans Vanaken. "Vanaken is zo'n typisch Belgische jongen die het fijn vindt op het strand van Knokke, maar die voorts de guts mist - geen ballen. Misschien heb je dan wel met De Ketelaere de verkeerde weggedaan en met Vanaken de verkeerde gehouden.", waren de bikkelharde woorden van de Nederlander.

Aad de Mos Hans Vanaken strand Knokke

De kritiek aan het adres van Hans Vanaken was zeker opvallend te noemen, want vorig jaar was hij nog een grote fan van de tweevoudige Gouden Schoen: "Natuurlijk is Vanaken beter dan Tielemans. Ik ben al van dag 1 enorme fan van Vanaken en vind hem nog steeds onderschat. Tweevoetig, kan geweldig in één tijd spelen, kan overal spelen...".

Aad de Mos vindt Vanaken beter dan Tielemans

Aad de Mos Brian Riemer Scott Parker

Ook over 'zijn' RSCA had de Mos even geleden al het een en ander te zeggen: "Riemer die gewoon zegt dat RSCA kan degraderen. De manier waarop komt niet over. Ik zie een trainer die niet weet hoe het Belgisch voetbal werkt of waar RSCA voor staat. Ik zie dat ook bij Scott Parker, die doodleuk vertelde dat hij niet wist hoe de play-offs in elkaar zitten. Dat is een gebrek aan respect voor het Belgisch voetbal.".

Aad de Mos Scott Parker

Ook interessant