5 goals in de voorbereiding en 1ste goal tegen Antwerp: wie is Nachon Nsingi van OHL?

Nachon Nsingi scoorde zondagavond de 0-1 voor OH Leuven op het veld van Royal Antwerp FC en bracht de Leuvenaars zelfs virtueel alleen op kop. Antwerp won uiteindelijk deze spectaculaire partij met 4-2, maar Nachon Nsingi is voor velen nu wel geen onbekende meer. Tijd voor Voetbalflitsen om deze jonge voetballer wat beter te leren kennen!

Wie is Nachon Nsingi?

Nachon Nsingi werd geboren op 24 april 2001 en is op moment van schrijven 21 jaar oud. De Belgische centrumspits is 1,76 meter groot en speelt al sinds 2018 voor OH Leuven. Ervoor werd hij opgeleid bij Crossing de Schaerbeek. Nsingi maakte pas op 23 juli 2022 zijn debuut en mocht meteen in de basis starten tegen KV Kortrijk (0-2 winst). Ook tegen KVC Westerlo (thuis aan Den Dreef, net zoals Union tegen Rangers) en Royal Antwerp FC mocht hij in de spits starten. Tegen The Great Old scoorde hij ook meteen zijn eerste goal op het hoogste niveau. Het kan snel gaan!

Wanneer debuteerde Nsingi?

Opvallend: Nsingi tekende pas op 22 juli 2022 zijn eerste profcontract. Een dag later mocht hij dus al meteen debuteren in de Jupiler Pro League, een teken dat Marc Brys & co hard in hem geloven. Nsingi speelt met het rugnummer 43 en heeft nog een contract voor twee seizoenen. Eén van de vele talenten die voortkomt uit de Academy van OH Leuven. Een andere veelbelovende (Chileense) Belg is trouwens Nayel Mehssatou van KV Kortrijk.

Op welke positie speelt Nsingi?

Nsingi is een aanvaller die ook op linksbuiten uit de voeten kan. Opvallend: in de voorbereiding trof de jonge Belg maar liefst vijf keer raak, hij speelde dan ook in alle oefenwedstrijden mee! “Ik ben echt heel gelukkig. Het is een hele eer voor mij en voor mijn familie om bij deze mooie club mijn eerste contract te tekenen. Het is nu aan mij om nog harder te werken en te trainen. Ik heb het geluk gehad om tijdens de voorbereiding alle wedstrijden te mogen starten en ik wil mij blijven tonen. Het is mijn ambitie om elk jaar beter te worden”, klonk het bij Nsingi toen hij zijn profcontract tekende. Hou deze man in de gaten!

Hier kan je zijn doelpunt op de Bosuil herbekijken: