Van Antwerps wonderkind naar bankzitter... Arthur Vermeeren in Spanje

Arthur Vermeeren was er ineens. In oktober 2022 maakte hij zijn debuut bij Antwerp tegen KV Oostende in een 3-0 zege. Toen waren het slechts zes minuten, maar nog geen maand later stond hij in de basis en speelde hij de volle 90 minuten tegen Club Brugge. Als 17-jarige viel hij helemaal niet uit de toon. Dat seizoen zou hij niet meer uit de basis verdwijnen, fantastische play-offs spelen en een belangrijk onderdeel zijn van de Antwerpse titel. 

Arthur Vermeeren Antwerp 2023/24

Velen zouden na zo'n seizoen beginnen zweven of impulsieve en verkeerde keuzes maken. Maar Arthur is niet zo'n jongen. Het seizoen 2023/24 begon hij zoals hij het seizoen ervoor was geëindigd: met topprestatie na topprestatie. Hij was met een assist belangrijk in de Champions League kwalificatie tegen AEK Athene en strooide ook in de competitie met fantastische passes. In oktober 2023, nog geen jaar na zijn debuut bij Antwerp, werd hij Rode Duivel. Vermeeren viel drie minuten in tegen Oostenrijk in een EK kwalificatiematch. Zijn hoogtepunt voor the Great Old was zonder twijfel de 3-2 overwinning op de Bosuil tegen Barcelona waarin hij het openingsdoelpunt scoorde. Deze prestaties bleven niet onopgemerkt.

Arthur Vermeeren Atlético Madrid

Wat heel wat Antwerp-fans en fans van de Jupiler Pro League in het algemeen vreesden, werd in januari 2024 werkelijkheid. Arthur Vermeeren maakte zijn oververdiende transfer naar het buitenland. De kleuren bleven hetzelfde, maar de spelstijl van Atlético Madrid-coach Diego Simeone werden voer voor twijfel bij velen. Zou Vermeeren wel tot zijn recht komen in dat defensieve spel van de Argentijn? Het is uiteraard nog te vroeg om conclusies te trekken, maar tot op heden is de transfer nog geen succes. Vermeeren mocht op 31 januari in de basis debuteren tegen Rayo Vallecano, maar werd aan de rust gewisseld. Sindsdien kreeg hij twee invalbeurten van twintig minuten waarin hij ook weinig kon klaarspelen. Hij is uiteraard nog jong en met Saul Niguez, Koke en Rodrigo De Paul heeft Atlético Madrid een sterk middenveld waar je niet zomaar in komt. 

Bekijk hieronder enkele highlights van Vermeeren bij Antwerp:

Ondertussen loopt er opnieuw een 17-jarig toptalent rond bij Antwerp...