Wie is Ethan Butera, het 16-jarig supertalent van RSCA dat al op de radar stond van Juventus?

De Gouden Generatie mag dan stilaan op z'n einde lopen, dat wil niet zeggen dat er geen opvolgers klaar staan of geen talentjes rondlopen. Vooral in de verdediging lijkt het wat krapjes te zitten, daarom moet Martinez stilaan beginnen kijken naar andere, jongere namen. Dit seizoen zagen we al jonge snaken als Lucas Noubi in actie, maar ook bij Anderlecht loopt er een supertalent rond. Zijn naam is Ethan Butera. Maar wie is hij nu eigenlijk?

Wie is Ethan Butera?

Ethan Butera is een toptalent van Anderlecht, dat centraal in de verdediging speelt.

Hoe oud is Ethan Butera?

Ethan Butera is geboren op 16 april 2006 en is dus momenteel amper 16 jaar.

Is Ethan Butera links-of rechtsvoetig?

Butera is linksvoetig.

Voor welk land kan Ethan Butera spelen?

Ethan Butera is een Belg en maakt dus heel veel kans om in de toekomst opgeroepen te worden voor de Rode Duivels. Hij is overigens kapitein bij de huidige U16-lichting, waarvoor hij al elf matchen speelde

Heeft Ethan Butera al een profcontract?

Absoluut. Ethan Butera stond in Neerpede al heel lang bekend als een gigantisch talent. Zo speelde hij als dertienjarige zelfs soms mee met de U16 van paars-wit. In mei 2021 ondertekende hij z'n eerste profcontract, tot en met 2024. Samen met andere toptalenten Bounida (die inmiddels is vertrokken) en Duranville ging hij zelfs op afzonderlijke stage vorig seizoen. Er wordt heel wat van hem verwacht.

Waar speelt Ethan Butera?

Ethan Butera is nog niet zo lang zestien, dus hoeft het niet te verwonderen dat hij nog niet debuteerde bij het A-elftal. Op 14 augustus speelde hij mee met RSCA Futures, de B-ploeg van Anderlecht, op speeldag één van de Challenger Pro League. Hij maakte de 90 minuten vol én droeg mee bij tot de clean sheet tegen KMSK Deinze. 

Interesse uit buitenland voor Ethan Butera

Na het vertrek van Rayane Bounida naar Ajax zijn ze bij Anderlecht uiteraard echt op hun hoede voor vertrek van andere toppers. Bounida en Butera zijn overigens goede vrienden, die laatste bezocht hem onlangs nog in Amsterdam. Butera staat al even op de radar van clubs als Atalanta en Juventus.

Ethan Butera stond meteen aan de aftrap op speeldag één met RSCA Futures:

Ook interessant