Opvolging verzekerd? Dit zijn de huidige talenten van onze nationale U16, mét Bounida en Butera

Deze week raakte bekend dat RSC Anderlecht hun zestienjarig toptalent Rayane Bounida zou kwijtgeraken. De entourage van de jonge aanvallende middenvelder zou naar verluidt een jaarsalaris van 700.000 euro vragen en dat kan de Brusselse club hem niet bieden. Het Nederlandse Ajax zou interesse in hem hebben, maar het is niet zeker of hij daar wel dat jaarsalaris zal krijgen. Het toeval wil dat net deze week onze nationale U16, met Bounida, een tweeluik speelden tegen Hongarije. Dinsdag werd er al met 2-0 gewonnen na onder meer een doelpunt van Rayane Bounida. 

Rayane Bounida 

Hier zie je de opstelling waarmee de U16 dinsdag de jongens van Hongarije wist te verslaan. De formatie is zoals coach Bob Browaeys het liefste speelt. Een 433 met een stevig middenveld en met snelle jongens op de flanken, die zeer gevaarlijk kunnen zijn. De grootste leverancier is zonder enige twijfel RSC Anderlecht. Naast Rayane Bounida leveren ze ook nog Ethan Butera, Lilian Vergeylen, Nassim Azaouzi en Julien Duranville. Opvallend is dat we geen enkele speler van Club Brugge of Standard Luik zien, maar met Mathéo Gérard, Ismaël Baouf en Matt Lendfers zijn Charleroi en Sint-Truiden wel aanwezig in dit elftal. Daarnaast zien we ook nog Kyano Delaporte voor Antwerp, Hugo Lamock voor KAA Gent en spits Cédric Nuozzi voor KRC Genk. 

Belgische U16

Wij van Voetbalflitsen vonden het tijd om deze jonge gasten eens in de kijker te zetten. Wij lichten zowel de trainer Bob Browaeys als zeven beste basisspelers van onze nationale U16 uit. Bob Browaeys is al zeven jaar actief bij de Belgische U16 en dit seizoen speelde ze al elf wedstrijden waarvan er maar vier gewonnen werden. In doel vind je Matt Lendfers en de verdedigende flanken worden bezet door Ismaël Baouf en Hugo Lamock. Op het middenveld vind je aanvoerder Ethan Butera, die zowel centraal achterin als op het middenveld uit de voeten kan. De meer aanvallende middenvelder is toptalent Rayane Bounida, die al jaren bekend is om zijn geweldige filmpjes op het internet. Voorin heb je Cédric Nuozzi die voor de doelpunten moet zorgen en rechts naast hem speelt meestal Nassim Azaouzi van RSC Anderlecht

Ook interessant