Waar en wanneer vindt de Conference League-finale van 2023 plaats?

Eerder zochten we bij Voetbalflitsen al uit waar de Champions League- en Europa League-finale van dit jaar plaatsvinden. Maar laat ons ook het derde Europese toernooi, namelijk de Conference League, niet vergeten. Momenteel zijn er daarin nog twee Belgische ploegen actief: KAA Gent en RSC Anderlecht. Dat zij de finale halen wordt nu niet meteen verwacht, maar het is toch interessant om eens te kijken waar en wanneer deze finale plaatsvindt!

Waar en wanneer is de Conference League-finale?

De Conference League-finale van 2023 zal gespeeld worden op woensdag 7 juni in de Fortuna Arena in Praag, dat is exact één week na de Europa League-finale en enkele dagen voor de finale van het Kampioenenbal! De winnaar zal volgend seizoen automatisch mogen meespelen in de groepsfase van de Europa League. Vorig jaar kroonde AS Roma zich tot winnaar van dit nieuwe Europese toernooi.

Fortuna Arena

De Fortuna Arena is de thuisbasis van Slavia Praag, één van de topploegen van Tsjechië. Ook de nationale ploeg van Tsjechië speelt er haar thuiswedstrijden. Eerder werd hier ook al de UEFA Supercup van 2013 gespeeld en de finale van het het EK U21 in 2015. Het is sowieso een stadion met een rijke geschiedenis, al is er maar plaats voor zo'n 20.000 toeschouwers. Sowieso een dag om in je agenda te zetten, en wie weet met een Belgische ploeg.

Leer hier de Fortuna Arena in Praag wat beter kennen: