Wie is Brahim Ghalidi, het 17-jarig talent van Standard dat al debuteerde in de Jupiler Pro League?

Hoewel het de laatste weken wat minder gaat, waait er dit seizoen wel een volledig nieuwe wind door Standard. De Rouches haalden met Ronny Deila een trainer in huis die zijn spelers weet te raken. Standard maakte het dit seizoen al elke topploeg bijzonder lastig en strijdt nog volop mee voor een plekje in de top vier. Bovendien lopen er aan de boorden van de Maas enkele toekomstige toppertjes rond. Dit seizoen zagen we al veel van een Cihan Canak, maar zo zijn er nog wel een paar. Ook lid van de A-kern: Brahim Ghalidi. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Brahim Ghalidi van Standard?

Brahim Ghalidi is een actieve voetballer van Standard, ploeg uit de Jupiler Pro League. Hij is geboren op 31 januari 2005 en is momenteel dus zeventien jaar. Een groeibriljantje, met andere woorden. Dit seizoen is hij actief bij de beloften van de Rouches in 1B. Hij mocht er al tien keer opdraven en scoorde op speeldag elf op het veld van Deinze. In april van vorig jaar maakte Ghalidi - die vooral op de linksbuiten wordt geposteerd - zijn debuut voor het A-elftal: Luka Elsner liet hem tegen Sint-Truiden invallen. Ook Noah Mawete mocht toen debuteren.

Brahim Ghalidi opleiding en nationale jeugdreeksen

Ghalidi telt nog maar zeventien lentes, maar toch speelde hij al voor vier verschillende JPL-ploegen. Hij maakte in 2015 de overstap van Anderlecht naar Union, alvorens te kiezen voor Sint-Truiden. Het was daar waar Standard hem vervolgens in 2020 transfervrij oppikte. Ghalidi mocht ook in de nationale jeugdreeksen al enkele keren meespelen: zowel bij de U15 als U17 was hij al actief. Zijn debuut voor de U17 maakte bij in 2021, onder coach Bob Browaeys. Ghalidi mocht toen 65' meespelen tegen Duitsland.

In de voorbereiding scoorde Ghalidi een knap doelpunt met de A-ploeg: