Wie is Thomas Claes, 19-jarig talent van KRC (Jong) Genk?

Bij KRC Genk staan ze de laatste jaren garant voor een uitstekende jeugdopleiding. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat er al heel wat parels passeerden. Denk maar aan Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois, of recenter Leandro Trossard en Bilal El Khannouss. Er zit ongetwijfeld nog meer talent aan te komen. Eén daarvan is Thomas Claes. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Thomas Claes KRC (Jong) Genk?

Thomas Claes is een Belgische, actieve voetballer van KRC Genk die dit seizoen uitkomt voor Jong Genk in de Challenger Pro League. Claes is geboren op 26 maart 2004 en is op moment van schrijven negentien jaar. De centrale middenvelder loopt al sinds jaar en dag rond in Limburg en doorliep gestaag de jeugdreeksen. Sinds vorig seizoen maakt Claes onderdeel uit van Jong Genk, in 1B. Hij speelde er tien matchen en is ook dit seizoen vaste waarde. Hij verscheen tot nu toe zes keer aan de aftrap en scoorde tegen Francs Borains zijn allereerste profgoal, op speeldag twee. Medio 2022 ondertekende Claes een contract bij Genk tot 2025.

Thomas Claes Youth League 

Thomas Claes knokte zich vorig seizoen tot Jong Genk en had dat voor een stuk te danken aan zijn fantastische prestaties in de Youth League (de Champions League voor spelers onder de negentien). Claes stond tegen Slavia Praag (twee keer), Coleraine FC (twee keer) en Juventus steeds in de basis en liet zich ook zien. De Belg was goed voor twee goals en één assist. De marktwaarde van Claes ligt momenteel op €200.000, maar dat lijkt de komende jaren nog te gaan stijgen.

Ook interessant