Wie is Lenn De Smet, broer van Liam en talent van Club Brugge?

Bij Club NXT, de belofteploeg van Club Brugge die uitkomt in de Challenger Pro League, zijn ze het seizoen alweer uitstekend begonnen. De jongelingen pronken na zeven speeldagen op een vierde plaats in het klassement en legden afgelopen weekend titelfavoriet Zulte Waregem over de knie. Wie ook bijdroeg aan die overwinning, was Lenn De Smet. Leer de youngster hier wat beter kennen.

Wie is Lenn De Smet Club Brugge Club NXT?

Lenn De Smet is een Belgische, actieve voetballer van Club Brugge die uitkomt voor Club NXT in de Challenger Pro League. De Smet is geboren op 12 april 2004 en is op moment van schrijven negentien jaar. Exact even oud als broer Liam De Smet; de tweeling speelt al even samen bij Club NXT. Lenn De Smet is een polyvalente middenvelder, die geregeld op de flank wordt geposteerd. Ook dit seizoen is hij een vaste waarde in de Challenger Pro League; hij stond al vijf keer op het veld en speelde de volledige wedstrijd tegen Zulte Waregem. Op speeldag drie was hij met een goal én assist de man van de match tegen Jong Genk.

Lenn De Smet opleiding en profdebuut

Lenn De Smet is wat ze in Brugge noemen 'een echte Brugesboy'. De jonge knaap speelde eerst bij VV Volkegem, maar koos op jonge leeftijd al voor de academie van Club Brugge. Hij vertoeft er al sinds zijn elfde. Het is al bijna drie jaar geleden dat Lenn De Smet zijn debuut maakte in het profvoetbal: in 2020 viel De Smet in tegen Westerlo, in de competitiematch in de Challenger Pro League. Heel even was hij de jongste speler ooit in de tweede afdeling, maar dat record werd hem snel afgenomen door Mathis Servais.

Ook interessant