Wie is Amadou Diallo, 18-jarig toptalent van Anderlecht?

In youth we trust is sinds jaar en dag de leuze die ze zich bij Anderlecht aanmeten. Dat is ook heden ten dage niet anders. Het afgelopen decennium hebben de Brusselaars tal van toptalenten voortgebracht, die daarna vaak nog doorbraken in het buitenland. Ook nu zit er heel wat moois aan te komen. Eén van de jongens waarvan veel verwacht wordt, is Amadou Diallo. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Amadou Diallo van Anderlecht RSCA Futures?

Amadou Diallo is een Belgische, actieve voetballer van Anderlecht die sinds vorig seizoen uitkomt voor de RSCA Futures in de Challenger Pro League. Diallo is geboren op 12 februari 2005 en is op moment van schrijven dus achttien jaar. Diallo belandde in 2018 op Neerpede, nadat hij eerder de kleuren van Crossing Schaarbeek, Zulte Waregem en Union Saint-Gilloise had verdedigd. Hij klom er op tot de U18 en maakte in oktober 2022 zelfs zijn profdebuut in de Challenger Pro League, tegen Jong Genk. In december scoorde de rechtsbuiten zijn eerste profgoal tegen SK Beveren. Dit seizoen kwam Diallo al vier keer in actie bij de RSCA Futures.

Amadou Diallo nationale jeugdreeksen

Fans van Anderlecht zullen Diallo misschien kennen omdat hij in 2021 zijn klasse toonde in een oefenpot tegen PSG, die toen live werd uitgezonden. Het geloof in de youngster is groot, want in mei van dit jaar tekende hij er zijn eerste profcontract, dat zal lopen tot 2025. Begin deze maand maakte Diallo zijn debuut voor de Belgische U19. Coach Wesley Sonck gaf de snelle dribbelaar toen minuten tegen Schotland en Tsjechië. 

Ook interessant