Wie is Romaine Mundle, de 20-jarige winger van Standard die gratis overkwam van Tottenham?

Romaine Mundle is de nieuwste aanwinst van Standard Luik. De 20-jarige Engelsman komt transfervrij over van Tottenham en kan wel eens een revelatie worden in de Jupiler Pro League. De vinnige winger heeft een marktwaarde van 300.000 euro en moet een serieuze troefkaart worden van Carl Hoefkens. Tijd om Romaine Mundle beter te leren kennen!

Wie is Romaine Mundle?

Romaine Mundle werd op 24 april 2003 geboren in Londen en is op moment van schrijven 20 jaar oud. De rechtsvoetige flankaanvaller werd opgeleid bij Tottenham, maar speelde er nooit één wedstrijd voor het A-elftal. Zijn contract liep vorige maand af en het was Standard Luik die hem kon overtuigen om naar Sclessin te komen. Er was concurrentie, onder meer van RSC Anderlecht, maar het werden dus de Rouches. Mundle is aalvlug en kan wel eens een revelatie worden in de Jupiler Pro League. Veel Spurs-fans begrepen niet waarom ze hem lieten gaan.

Standard Luik Tottenham

Bij Standard tekende Mundle een contract van vier seizoenen en wordt hij gecoacht door Carl Hoefkens en Yaya Touré. Vorig seizoen speelde de Engelsman 24 wedstrijden voor de U21 voor Tottenham en daarin wist hij zeven keer te scoren. Daarnaast leverde hij ook vijf assists af. “Romaine is een zeer getalenteerde jonge vleugelspeler die over veel kwaliteiten beschikt : hij kan op beide flanken uit de voeten, is snel, heeft diepgang, een goede balbehandeling en kan ook afwerken… Vandaag is hij klaar voor een nieuwe stap in zijn carrière en is hij bijzonder opgetogen om deze uitdaging bij onze club aan te gaan.”, klonk het bij de Rouches.

Hieronder zien we Romaine Mundle in actie voor de jeugd van Tottenham: