JPL-legende reageert spottend op X na opstappen Conner Rousseau bij Vooruit: "Prachtig weekend!"

Er wordt vaak gezegd dat voetbal en politiek gescheiden moet blijven. Daar dacht Bjorn Ruytinx duidelijk anders over. Na de persconferentie van Vooruit op vrijdagavond, waarin bekend werd gemaakt dat partijvoorzitter Conner Rousseau zou opstappen, reageerde de ex-JPL-aanvaller 'opgelucht'. Rousseau kwam de afgelopen maanden enkele keren negatief in het nieuws door enkele ongepaste uitspraken. 

Bjorn Ruytinx over Rousseau

Vrijdagavond rond tien na zeven startte de persconferentie van de politieke partij Vooruit. Wat velen voelden aankomen, gebeurde ook: Conner Rousseau kondigde aan dat hij zou aftreden als partijvoorzitter. Over heel België kwamen er meteen heel uiteenlopende reacties. Zo ook bij Bjorn Ruytinx, die spottend reageerde op de tweet van de politieke partij Vooruit. Hij leek erg opgelucht en blij met het einde van Rousseau als partijvoorzitter en sprak van een "prachtig weekend".

Bjorn Ruytinx

Bjorn 'El Toro' Ruytinx was een grote aanvaller met een neus voor doelpunten. In 2002 maakte hij zijn debuut bij KSK Kermt, het huidige Sporting Hasselt. Na twee uitstekende seizoenen maakte Ruytinx de overstap naar OH Leuven. OHL speelde toen nog in de Derde Klasse, maar promoveerde al snel naar Tweede Klasse. Ruytinx zou uiteindelijk tien seizoenen in Leuven spelen, waarvan drie in de Jupiler Pro League. Hij houdt zowel het record voor aantal gespeelde wedstrijden voor OHL (249) als het record aantal goals (80). Hij kwam later nog in actie voor KV Oostende, Beerschot-Wilrijk en maakte nog een terugkeer naar KSK Kermt, ondertussen al Sporting Hasselt. Ruytinx besloot zijn carrière in 2019 af te sluiten bij zijn moederclub KFC MD Halen. 

bjorn ruytinx conner rousseau

Bekijk hieronder een interview van Bjorn Ruytinx na zijn transfer naar Beerschot-Wilrijk in 2016:

Ook interessant