Throwback: 16-jarige Romelu Lukaku scoort zijn eerste officiële doelpunt voor Anderlecht (VIDEO)

Op 22 augustus 2009, vandaag exact veertien jaar geleden, maakte Romelu Lukaku zijn allereerste doelpunt in zijn profcarrière. Met Anderlecht scoorde hij dan de 0-2 op het veld van Zulte Waregem, tevens zijn debuut in de Jupiler Pro League. Het was de allereerste kennismaking met deze indrukwekkende aanvaller.

Romelu Lukaku Anderlecht

Romelu Lukaku is momenteel nog volop op zoek naar een nieuwe club, maar dat hij het scoren nog niet verleerd is, dat weten we maar al te goed. Een terugkeer naar RSC Anderlecht is nog niet voor direct, maar Lukaku zelf gaf eerder al aan ooit zijn carrière bij paars-wit te willen afsluiten. Daarom is deze video van zijn eerste doelpunt voor Anderlecht, vandaag exact veertien jaar geleden, een prachtige terugblik.

Romelu Lukaku eerste profdoelpunt vs Zulte Waregem

Romelu Lukaku speelde voor Anderlecht 98 wedstrijden, daarin scoorde hij 41 goals en gaf hij achttien assists. Zijn officieel debuut maakte hij op 19 augustus 2009, toen mocht hij achttien minuten voor tijd invallen tegen Olympique Lyon (5-1 nederlaag). Zijn eerste wedstrijd in de competitie speelde hij echter op 22 augustus 2009, toen mocht hij 21 minuten invallen op het veld van Zulte Waregem. Lukaku scoorde in de 89ste minuut de 0-2 op assist van niemand minder dan Mbark Boussoufa. Later dat seizoen zou de 16-jarige Lukaku topschutter worden met vijftien goals en zo paars-wit zijn 30ste landstitel schenken. Geniet nog eens van zijn eerste officiële doelpunt...