Anderlecht-fan Sammy Mahdi gunt slechts één ploeg de titel: "En ik hoop dat Antwerp derde wordt"

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi is dezer dagen niet onbesproken. De 34-jarige politicus liet zich in een TikTok-video uit over Reuzegom en klaagde de 'heksenjacht op Acid' aan. Mahdi is niet alleen voorzitter van zijn partij, maar was in het verleden ook nog Staatssecretaris voor Asiel en Migratie en de voorzitter van JONGCD&V. De Belgische politicus volgt ook het voetbal op de voet en voorspelde Het Laatste Nieuws de nieuwe landskampioen.

Sammy Mahdi Union kampioen

Het Laatste Nieuws stelde aan honderd bekende Vlamingen de vraag wie volgens hen de titel zal grijpen komende zondag: Antwerp, Union of Genk. Tom Van Grieken, Ben Weyts en Remco Evenepoel gaven eerder al hun voorspelling, en dat is ook bij Sammy Mahdi het geval. "Als Anderlecht-fan gun ik de sympathieke buren van Union de landstitel. En ik hoop dat Antwerp wordt. Eerlijk is eerlijk", aldus Sammy Mahdi. De CD&V-voorzitter is de zoon van een Irakese vader en een Belgische moeder, maar woont al heel zijn leven in ons land. 

Sammy Mahdi Anderlecht-fan

Zoals je dus kan lezen, is Sammy Mahdi een fervent Anderlecht-supporter. Niet onlogisch gezien hij geboren werd in Elsene, een gemeente uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Een Brusselaar met een paars-wit hart: "Anderlecht is voor mij altijd de ploeg van de ketjes. Jonge gasten boordevol talent. Toen ik nog voetbalde als kind vond ik het geweldig om eens tegen Anderlecht te mogen spelen. We kregen zwaar op onze doos, maar je zag wel de vedetten van de toekomst", liet Sammy Mahdi zich vorig jaar nog uit. Twee leuke feitjes: Sammy Mahdi deed voor zijn politieke carrière nog stage bij de voetbaltalkshow Extra Time. Daarnaast zat hij vorig jaar tijdens de bekerfinale naast Marc Coucke.

sammy mahdi jupiler pro league kampioen

Tweet na Club Brugge-OH Leuven

Hoewel Sammy Mahdi een fan is van Anderlecht, wil hij zich niet negatief uitlaten ten opzichte van Club Brugge. Zo bleek ook op Boxing Day, toen blauw-zwart 1-1 gelijkspeelde tegen OH Leuven. Het zou de laatste wedstrijd van Carl Hoefkens als Club-coach zijn. Mahdi vond dat de jonge trainer te streng werd aangepakt, ook al is hij supporter van Anderlecht. "Nooit gedacht dat ik het als fan van Anderlecht ooit zou opnemen voor een trainer van Club Brugge, maar ik snap sommige supporters van Club echt niet. Hoefkens verdient zoveel meer respect. Tweede ronde van de CL e mannekes", viel er te lezen op Twitter. Een opvallende, maar sympathieke tweet van de CD&V-voorzitter!

Sammy Mahdi tweet regelmatig over zijn favoriete club: 

Sammy Mahdi schreef ook al een boek 'Van Hol naar Vol'. Dit lichtte hij toe in De Zevende Dag.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link