Remco Evenepoel kent nu al de nieuwe JPL-kampioen: "Zondag spelen ze hun beste match v/h jaar"

Remco Evenepoel is de regerende Wereldkampioen in het wielrennen en ook de meest recente Vuelta-winnaar. In mei was hij nog actief in de Ronde van Italië, waar hij helaas verstek moest geven wegens een COVID-besmetting. Evenepoel volgt als wielrenner wook het voetbal op de voet. Niet onlogisch, gezien het grote talent zelf nog in de jeugd van KV Mechelen en RSC Anderlecht voetbalde. Bij Het Laatste Nieuws werd hem dan ook gevraagd wie hij denkt dat de nieuwe landskampioen wordt.

Remco Evenepoel Genk kampioen

Niet alleen Ben Weyts en Tom Van Grieken werd de vraag gesteld wie volgens hen de nieuwe kampioen wordt. Nog 98 andere prominente figuren, waaronder Remco Evenepoel, kregen dezelfde vraag. De renner van Lotto-Soudal deed een verrassende uitspraak. "KRC Genk wordt kampioen. De wil is groot na één jaar domineren. Zondag spelen ze hun beste match van het jaar, want ze willen niet dat iemand anders op hun veld kampioen speelt", aldus Remco Evenepoel. De 23-jarige Oost-Vlaming gaat zo dus voor de underdog, want op papier hebben de Limburgers de minste kansen op de titel. Zij moeten zelf winnen van Antwerp en hopen dat Union niet wint van Club Brugge. Al is die kans toch nog zo'n 20 à 25%.

remco evenepoel anderlecht genk

Remco Evenepoel Anderlecht-fan

Remco Evenepoel is echter geen supporter van KRC Genk. De enige club waar hij een (grote) liefde voor heeft is RSC Anderlecht. De 'Aerokogel van Schepdaal' begon zijn carrière niet als wielrenner, maar wel als voetballer. Op vijfjarige leeftijd sloot hij zich aan bij paars-wit. Tussen zijn elfde en veertiende vertoefde hij bij PSV Eindhoven, maar daarna keerde hij terug naar het oude nest. Tussen 2014 en 2017 kwam Evenepoel opnieuw uit voor RSC Anderlecht én maakte hij deel uit van de nationale (jeugd)ploeg. Begin 2017 zou hij paars-wit verlaten voor KV Mechelen, maar na amper vier maanden hing hij er zijn voetbalschoenen aan de haak. Evenepoel zette alles op het wielrennen en werd amper vijf jaar later al Wereldkampioen op de weg. De profcoureur blijft RSCA op de voet volgen en het zal je dan ook niet verbazen dat hij niet zo geliefd is bij de Club Brugge-aanhang.

Hier zien we Remco Evenepoel in de spionkop van Anderlecht om de supporters op te zwepen. De Oost-Vlaming wordt regelmatig uitgenodigd in het Lotto Park: