Opmerkelijk: JPL-club mocht al 7 penalty's nemen dit seizoen, 1 club kreeg er nog geen enkele

We zijn momenteel tien matchen ver in de Jupiler Pro League en dus hebben we exact 1/3de van de reguliere competitie achter de rug. Union Saint-Gilloise is de trotste leider. Niet alleen in het algemene klassement, maar ook in tal van andere lijstjes. Zo staan ze dominant aan de leiding wat betreft meest 'gekregen' strafschoppen. Met zeven strafschoppen in tien wedstrijden komt geen enkele andere club in die buurt. Extra opmerkelijk: geen enkele van die penalty's werd gemist, een contrast met de vele penaltymissers van de andere ploegen!

Union zeven strafschoppen in de JPL

Union Saint-Gilloise won zondagavond nog met 0-4 van STVV en kwam zo dus (opnieuw) aan de leiding te staan in de Jupiler Pro League. Met zeven zeges en 22 gemaakte goals in tien wedstrijden, kunnen ze best tevreden terugblikken op hun seizoensbegin. Opvallend: bijna 1/3de van hun gemaakte doelpunten werden gemaakt vanop de stip. De Brusselaars kregen namelijk zeven strafschoppen in de eerste tien wedstrijden van het nieuwe seizoen, en misten er daarvan geen ééntje!

Meeste penalty's in de JPL

Als we gaan kijken naar alle strafschoppen dit seizoen, dan merken we dat er geen enkele andere club ook nog maar in de buurt komt. OH Leuven staat in het lijstje van meeste strafschoppen op een tweede plek, maar 'kreeg' er dan nog altijd vier minder dan Union Saint-Gilloise. Eén van de redenen is natuurlijk dat Union erg snelle aanvallers heeft met een vinnige actie, en zo makkelijker een penalty uitlokken. Ook op hun bonkige spitsen wordt wel al eens een foutje gemaakt om hen af te stoppen. 

Standard Luik 0 penalty's

Antwerp, Gent, Club Brugge en Westerlo vervolledigen het 'podium' met elk twee strafschoppen. Club en Westerlo scoorden ze beide, Gent ééntje, terwijl Vincent Janssen twee keer miste tegen RWDM. Alle andere clubs kregen dit seizoen allemaal één penalty toegewezen. De enige club uit de Belgische Eerste Klasse die nog geen strafschop in haar voordeel kreeg, is Standard Luik. Niet zo onlogisch, want in totaal hebben ze met tien gemaakte goals de tweede slechtste aanval van het land. Aan de andere kant hebben ze dan weer een ijzersterke verdediging! Iets om verder op te volgen dit seizoen.

union meeste penalty's in de jupiler pro league

De omgekeerde wereld in de Europa League, want daar incasseerde Union nog een penalty tegen Toulouse: