Wie is Luca Monticelli, het 18-jarig talent van Anderlecht dat uitkomt voor de RSCA Futures?

Anderlecht staat sinds jaar en dag synoniem voor doorstroming van de jeugd. In heel Europa staat Neerpede bekend als een van de beste jeugdwerkingen die er bestaat. De laatste jaren zagen we heel wat paars-witte youngsters doorbreken in Brussel, om vervolgens carrière te maken in het buitenland. En er zit opnieuw veel talent aan te komen, als je de RSCA Futures ziet voetballen in de Challenger Pro League. Eén van die jonge gasten is Luca Monticelli. Leer hem hier beter kennen.

Wie is Luca Monticelli van Anderlecht/RSCA Futures?

Luca Monticelli is een Belgische, actieve voetballer van Anderlecht die actief is bij de U18 en RSCA Futures. Monticelli is geboren op 12 februari 2005 en werd onlangs dus achttien jaar. De aanvaller speelde in het verleden voor Standard, maar koos in 2019 voor de rivaal uit Brussel. Eén jaar later zette hij al zijn handtekening op een eerste profcontract. Dit seizoen komt hij vooral uit voor de U18, waar hij de kapiteinsband draagt en al meer dan vijftien keer scoorde. Bij de RSCA Futures kreeg hij ook al geregeld kansen: hij speelde tot nu toe negen keer mee.

Luca Monticelli nationale jeugdreeksen en buitenlandse interesse

Monticelli - die ook de Italiaanse nationaliteit heeft - speelde in het verleden alleen nog maar in de Belgische nationale jeugdreeksen. Hij voetbalde eerder al voor de U15 en mocht in 2021 ook zijn debuut maken voor de U17. Onder Bob Browaeys speelde hij mee tegen Luxemburg, Italië en Duitsland. Bij Anderlecht heeft de youngster nog een contract tot volgende zomer, maar volgens Le Soir maakte RSCA nog geen aanstalte om dat te verlengen. De entourage van Monticelli zou ondertussen al zes buitenlandse clubs hebben gecontacteerd. Wordt vervolgd!