Wie is Joaquin Seys, 17-jarig talent van Club Brugge dat selectie haalde tegen Union?

Bij Club Brugge maken ze er de laatste jaren een erezaak van om de jeugdopleiding naar een hoger niveau te tillen. Een bewijs van hun succes is, helaas, het feit dat veel van hun talenten worden opgepikt door buitenlandse ploegen. Denk maar aan een Arne Engels of Noah Mbamba. Hoe dan ook: er zit nog steeds veel ander talent in de pijplijn. Zo maakte de 17-jarige Oleksandr Yakymenko vorig weekend zijn debuut bij Club NXT. Ook in de achterste linie hebben ze een 17-jarige lopen... Zijn naam? Joaquin Seys. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Joaquin Seys Club Brugge/Club NXT?

Joaquin Seys is een Belgische, actieve voetballer van Club Brugge die uitkomt voor Club NXT in de Challenger Pro League. Seys is geboren op 28 maart 2005 en is momenteel dus zeventien jaar. De linksachter is een rasecht jeugdproduct: al acht jaar lang verdedigt hij de blauw-zwarte kleuren. Zijn evolutie is opmerkelijk, want vorig seizoen speelde hij nog gewoon bij de U18 van Club. Dit seizoen maakte hij zijn debuut voor Club NXT tegen SL16, op speeldag één. De laatste weken groeide Seys - die nog school loopt bij Spartac Brugge (KTA) - uit tot een vaste waarde in de verdediging. Op de slotspeeldag van de Jupiler Pro League haalde Seys een eerste keer de selectie van het A-elftal, tegen Union.

Joaquin Seys nationale jeugdreeksen en ambities

Seys voetbalde zich de laatste tijd in de kijker en dat ontging ook de voetbalbond niet, want hij is actief in de nationale jeugdreeksen. De Oostendenaar maakte enkele maanden geleden zijn debuut bij de U18 van België. Coach Wesley Sonck liet hem opdraven in de duels tegen Faeröer en Nederland. Tegen die laatste gaf hij ook een assist. Seys' toekomstplan bij Club is alvast duidelijk: “Ik ben altijd tevreden als ik kansen krijg van onze coach en dan is het aan mij om me voor 100% in te zetten en die kansen te grijpen. Ik heb heel hard gewerkt om hier te staan en ik heb maar één doel voor ogen: profvoetballer worden.”

Ook interessant