Kompany maakt zijn debuut als Burnley-coach: deze 11 namen gooit hij vanavond wellicht in de strijd!

Vrijdagavond is het zover, dan maakt Vincent Kompany zijn officiële debuut als coach van Burnley FC. Op de openingsspeeldag van The Championship 2022/2023 nemen The Clarets het op verplaatsing op tegen Huddersfield Town, vorig seizoen nog dicht bij promotie naar de Premier League. Meteen een lastige klus dus voor de ex-Anderlecht-coach die onlangs nog naast Ohio greep.

Huddersfield vs Burnley

Voetbalflitsen maakte een verwachte opstelling van Burnley voor de match tegen Huddersfield. Altijd interessant aangezien het een nieuw seizoen is en de selectie er toch wat anders uitziet. Laten we het even van dichterbij bekijken. In doel wordt Arijanet Muric verwacht, hij is de vaste nummer één dit seizoen en kwam deze zomer over van Manchester City voor drie miljoen euro. Hij moet de naar Newcastle vertrokken Nick Pope vervangen.

Taylor Harwood-Bellis

Achterin kiest Kompany voor een viermansdefensie. Op rechts Connor Roberts, centraal Taylor Harwood-Bellis en CJ Egan-Riley, en op links Charlie Taylor of Ian Maatsen. Roberts is een 25-jarige Welshman die ook vorig seizoen vast in de basis stond. Harwood-Bellis kennen we nog van bij Anderlecht en Egan-Riley is een 19-jarige verdediger die transfervrij overkwam van opnieuw Manchester City. Maatsen is een jonge linksback die gehuurd wordt van Chelsea, terwijl Charlie Taylor hoogstwaarschijnlijk in de basis zal starten. Hij was ook de afgelopen seizoenen titularis.

Josh Cullen en Samuel Bastien

Kompany gaat normaal gezien voor een 4-4-2 en op het middenveld kiest hij wellicht voor Jack Cork, Josh Cullen, Josh Brownhill en Samuel Bastien. Die laatste kwam net als Josh Cullen over van de Jupiler Pro League. De kans is groot dat ze meteen in de basis zullen starten. Cork en Brownhill zijn dan weer gekende namen voor de Burnley-fans. Voorin is er plaats voor Jay Rodriguez en Ashley Barnes, respectievelijk 33 en 32 jaar oud. Zij gaan dit seizoen de doelpunten moeten scoren. In de selectie hebben we ook nog Vitinho die overkomt van Cercle Brugge, maar de match tegen Huddersfield komt wellicht nog te vroeg. Eventueel kan ook Samuel Benson nog de selectie vervoegen, hij kent interesse van de Engelse tweedeklasser! Benieuwd wat Burnley kan doen op de openingsspeeldag!

Kijken naar...

Wie naar Huddersfield vs Burnley wil kijken, kan terecht op Eleven Sports, zij hebben de rechten voor The Championship. Uiteraard zijn er nog tal van andere opties om de wedstrijd, die start om 21u, live te volgen. Ga jij ook kijken naar het debuut van onze ex-Rode Duivel als T1 van Burnley? Benieuwd wat de fans er deze keer over te zeggen zullen hebben!

Waarom koos Kompany nu eigenlijk voor Burnley? Hieronder een korte uitleg: