Wie is Bilal El Khannous, goudhaantje van KRC Genk?

Wie is Bilal El Khannouss?

Bilal El Khannouss is een 18-jarige Marokkaan met Belgische roots die werd geboren op 10 mei 2004 in Strombeek-Bever. Tegen Club Brugge maakt hij op 24 juli 2022 zijn eerste minuten van het nieuwe seizoen. Vorig seizoen mocht hij ook al zeventien minuten opdraven in een Play-Off 2-wedstrijd met KRC Genk, toen verving hij Kristian Thorstvedt. Maar wie is dit groot talent uit de Jupiler Pro League nu echt?

Talent

El Khannouss is een Marokkaans jeugdinternational, maar kwam ook al uit voor de Belgische jeugdreeksen. In de zomer van 2019 ruilde hij de jeugd van RSC Anderlecht, waar hij tien jaar speelde, in voor die van de Limburgers. Momenteel heeft El Khannouss al een marktwaarde van 100.000 euro. De aanvallende middenvelder speelt dit seizoen met het rugnummer 34 en kan straks wel eens veel speelminuten krijgen. Zijn contract werd op 27 juni 2022 verlengd tot 30 juni 2026, dan zal hij 22 jaar oud zijn én misschien wel miljoenen waard. Hetzelfde kan het geval zijn bij Luca Oyen, die helaas nu wel een zware blessure heeft opgelopen.

Belgische Marokkaan

Vorig seizoen was de creatieve nummer 10 met een dominant spel mee verantwoordelijk voor de titel van de U21. Dimitri de Condé omschreef hem als volgt: "Hij is een uniek type speler, technisch zeer vaardig en weet met één splijtende pass spelers voor het doel te brengen". El Khannouss stond ook op de radar van internationale topclubs, maar Genk slaagde er dus in om het contract van de Belgische Marokkaan te verlengen. Bij Voetbalflitsen maken we graag kennis met de grote talenten uit de Jupiler Pro League. Nog zo'n andere speler is Laurit Krasniqi van Royal Antwerp FC.

Bilal El Khannouss was vorig seizoen ook actief in de Youth League. Hier zien we hem in actie tegen Chelsea:

Ook interessant