DAMN! Dit waren de beste transfers van het seizoen in de JPL, met onder andere Skov Olsen en Gómez!

De zomer staat alweer voor de deur en daarmee komt ook de transfermercato in het voetbal weer op volle gang! Ook voor de JPL-clubs belooft het een drukke zomer te worden, denk maar aan Club Brugge die met Barcelona-spits Ferran Jutglà nu al zijn tweede zomertransfer beet heeft. Het ideale moment om terug te kijken op de beste transfers van het afgelopen seizoen in de Jupiler Pro League, dachten wij bij Voetbalflitsen.

Club Brugge

Het mag ons niet verbazen dat landskampioen Club Brugge met drie spelers het vaakst vertegenwoordigd is in dit elftal. Hoewel hun zomertransfers bijna allemaal geflopt zijn, denk maar aan Kamal Sowah, die ook bij zijn uitleenbeurt aan AZ nooit potten heeft kunnen breken, hebben ze dit in de winter volledig rechtgezet met de transfers van onder andere Andreas Skov Olsen en Denis Odoi.

Beste transfers in de JPL

Daarnaast zijn Anderlecht en Charleroi, die respectievelijk op de derde en de zevende plaats eindigden, elk goed voor twee spelers in deze opstelling, waaronder Sergio Gómez, die RSCA deze zomer alweer zou kunnen inruilen voor Leeds United, en Hervé Koffi. Van Union, toch wel de revelatie van het seizoen met hun knappe tweede plek, vinden we enkel Bart Nieuwkoop terug. Michael Frey van Antwerp en Hugo Cuypers van KV Mechelen maken het elftal compleet. Let wel op: spelers als Joshua Zirkzee en Vinícius Souza werden niet opgenomen in dit elftal omdat ze gehuurd werden. 

beste transfers jpl

Ook interessant