Straffe stunt: laagvlieger uit JPL gaat met 25-jarige zoon van ex-Gouden Schoen aan de haal

Je ziet het toch al te vaak: voetballers die na hun carrière gewoon de teugels laten vieren en immens verdikken. Velen denken onmiddellijk aan de Braziliaanse Ronaldo of Wesley Sneijder. Maar het is een cliché dat lang niet voor iedereen opgaat. Dan kijken we bijvoorbeeld in de richting van Jelle Van Damme, die nog steeds zwaar aan krachttraining doet of Koen Persoons, die zelfs personal trainer is dezer dagen. Maar ook Sergio Conceiçao staat nog altijd messcherp. Die goede genen gaf hij alvast door, want zijn zonen voetballen op hoog niveau.

Sergio Conceiçao zoon Seraing

Zowat alle eersteklassers zijn momenteel massaal op zoek naar versterking. Denk maar aan de soap rond Casper Nielsen. Ook voor Seraing is dat niet anders. De Waalse club glipte vorig seizoen door het oog van de naald door te winnen in de degradatie/promotie play-offs tegen RWDM en willen dat liever geen tweede keer tegenkomen. Om dat te vermijden zoeken ze alvast de hulp van Sergio Emanuel Conceiçao. Jawel, de 25-jarige zoon van. Als hij ook maar de helft van het talent van zijn vader heeft, dan zit Seraing al goed! Hij tekende voor één jaar.

Sergio Conceiçao messcherp lichaam

Waar is de tijd dat Sergio Conceiçao een gesel was voor elke linksachter in de Jupiler Pro League? De Portugees kwam op z'n oude dag nog bij Standard voetballen en speelde onze competitie echt kapot. Logischerwijze won Conceiçao dat jaar ook de Gouden Schoen. Een memorabele editie, want hij kwam toen te laat op z'n eigen uitreiking. Op z'n 47e is Conceiçao nog altijd coach van FC Porto en heeft hij zich allerminst laten hangen... Integendeel, hij lijkt nog steeds topfit!

Sergio Conceicao staat nog altijd messcherp

Conceiçao schoot Standard in 2004-2005 naar de zege in de Clasico tegen Anderlecht:

Ook interessant