Zou zéér straf zijn: buitenlandse promovendus nu ook leider in 1e klasse, NOG NOOIT kampioen!

In de Süper Lig, de Turkse Eerste Klasse, is men ondertussen zeven speeldagen ver. Niet Galatasaray, Besiktas of Fenerbahçe staat op kop, wel het verrassende Adana Demirspor. Na zeven wedstrijden wonnen ze vijf keer, speelden ze één keer gelijk en verloren ze nog maar één keer. Gewonnen werd er onder meer van regerend landskampioen Trabzonspor. Tijd om deze tamelijk onbekende ploeg wat beter te leren kennen.

Adana Demirspor

Adana Demirspor werd opgericht in 1940. De clubkleuren zijn licht en donkerblauw en hun Yeni Adana Stadion heeft een capaciteit van 33.543 toeschouwers. De Turkse ploeg speelt nog maar voor het tweede seizoen op rij in de Süper Lig. In 2020/2021 werden ze kampioen in de Turkse Tweede Klasse. De club is duidelijk in opmars en daar is een goede reden voor. In 2018 werd zakenman Murat Sancak er voorzitter en deed hij veel investeringen. In 2021 promoveerden ze zo na 26 jaar weer naar de Süper Lig. Een andere club die dit seizoen even op kop stond, was het verrassende Konyaspor.

Bekende spelers

Een bekende speler van Adana Demirspor is Henry Onyekuru, ex-Eupen en Anderlecht. Hij was dit seizoen al goed voor twee goals en twee assists. Andere bekende namen zijn Simon Deli (ex-Club Brugge), Benjamin Stambouli, Gökhan Inler, Younes Belhanda, Gökhan Töre en Artem Dzyuba. Een ploeg om in de gaten te houden. Adana Demirspor werd nog nooit kampioen op het hoogste niveau en kan dat dit seizoen misschien wel verwezenlijken. Zien we ze volgend seizoen Europees spelen?

Ook Mario Balotelli speelde onlangs nog voor Adana Demirspor. Hij slaagde erin eens vijf doelpunten te scoren tegen Göztepe. Die compilatie kan je hieronder bekijken:

Net binnen