Bizar: ex-Barcelona-speler kan coach worden van 1e Nationaler ... JPL bereiken is hun ambitie

De 35-jarige Arda Turan speelde ooit 100 wedstrijden voor de Turkse nationale ploeg en had op zijn piek een marktwaarde van 35 miljoen euro. Hij speelde bij clubs als Atlético Madrid en FC Barcelona en was jarenlang een ster van het Turkse voetbal  De laatste jaren raakte zijn carrière echter in het slop en besloot hij zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. En lang heeft hij niet op een nieuwe sportieve uitdaging moeten wachten. Zo zou Turan meteen coach willen worden en volgens Turkse media zou dat wel eens bij een Belgische club kunnen zijn...

Arda Turan Olympic Charleroi

Turkse media melden namelijk dat Turan de nieuwe coach zou kunnen worden van Olympic Charleroi, een club uit de Belgische Eerste Nationale. Je vraagt je af hoe zo'n grote naam bij een amateurclub uit de lagere reeksen terechtkomt. Wel, daar is een logische verklaring voor. De Turkse zakenman Erden Timur zou de Waalse club namelijk overnemen. Zijn ambitie is om met Olympic Charleroi het hoogste niveau van België te bereiken. Daarvoor komt hij uit bij ex-topvoetballer Arda Turan als nieuwe coach. Olympic Charleroi onderhandelt trouwens ook met Galatasaray over een 'sportieve en financiële samenwerking'. De Waalse club is een middenmoter in Eerste Nationale, terwijl Rupel Boom helemaal onderaan staat in het klassement.

Hieronder hebben we nog even zijn stats als profvoetballer samengevat. Indrukwekkend!

Arda Turan was enkele weken geleden ook al aanwezig in Het Kuipje, het stadion van KVC Westerlo, om er de wedstrijd tegen Cercle Brugge in de loges te bekijken. Oktay Ercan, voorzitter van KVC Westerlo, is namelijk zelf een Turk en een goede vriend van Arda Turan. 

Shirt Club Brugge

Arda Turan deelde hiervan nog wat beelden op zijn Instagram Story. Zo maakte hij een foto van Bolat's truitje, doelman en ex-ploegmaat van Turan bij de nationale ploeg. Verder was er ook nog onderstaande foto, waar we Arda Turan mee zien poseren met de beker die Westerlo vorig jaar als kampioen heeft gewonnen in 1B. Op de achtergrond zien we een een ingekaderd shirt van Club Brugge. Dat truitje kreeg de voorzitter van Westerlo vorig seizoen toen Thomas Van den Keybus en Maxim De Cuyper (goed voor een plekje in het team van de week) op uitleenbasis overkwamen van blauw-zwart.

Ook interessant