Wie zijn de tien topschutters aller tijden van de Rode Duivels?

In de historie van de Rode Duivels hebben we veel goede spelers gezien in het aanvallende compartiment. Denk maar aan Luc Nilis, Jan Ceulemans of Christian Benteke. Echter scoorden ze niet allemaal evenveel voor de nationale ploeg. Bij Voetbalflitsen hebben we een lijstje opgesteld van de tien spelers die het meest wisten te scoren voor de Rode Duivels. De top tien topschutters van de Rode Duivels aller tijden als het ware.

Romelu Lukaku

Op nummer één vinden we Romelu Lukaku terug. De spits van Chelsea - die dit seizoen uitgeleend wordt aan AS Roma -  kon de bal in 110 wedstrijden 77 keer voorbij de keeper leggen. Dat zijn maar liefst 44(!) doelpunten meer dan zijn eerste achtervolger Eden Hazard. Hij is daarmee alleen leider en het is maar de vraag of er hem ooit nog iemand zal inhalen. 

Bernard Voorhoof

De eerste oud-voetballer is Bernard Voorhoof. De diepe spits wist tussen 1928 en 1940 maar liefst 33 keer te scoren voor de nationale ploeg. Hij was tot 14 november 2017 de topscorer aller tijden, tot dat Lukaku dat record verbrak. Eden Hazard staat trouwens op nummer twee. De ex-international en ex-profvoetballer scoorde in totaal 33 goals voor de nationale ploeg.

Topscorers aller tijden Rode Duivels

Deze tien spelers scoorden het meest voor de Rode Duivels: Romelu Lukaku, Eden Hazard, Bernard Voorhoof, Paul Van Himst, Marc Wilmots, Jef Mermans, Robert De Veen, Michy Batshuayi en Raymond Braine & Kevin De Bruyne. Een memorabel lijstje. Lukaku blijft wellicht nog voor heel lange tijd all-time topschutter van de Rode Duivels. Hij wordt ook gezien als de beste schutters wereldwijd, althans bij de nationale ploeg

topschutters aller tijden rode duivels belgië lukaku

Romelu Lukaku feliciteerde Eden Hazard met zijn prachtige carrière. Zij zijn de twee beste schutters ooit voor de Rode Duivels.

Ook interessant