Voormalige fusieclub uit 4e Provinciale heeft beste defensie v/h land: amper 4(!) tegengoals

FC Dadizele Sport bestaat nog maar een paar maanden, maar dat is er sportief niet aan te merken. De West-Vlaamse club die dit seizoen onder een nieuw stamnummer in Vierde Provinciale aantreedt, staat na vijftien wedstrijden aan de leiding met 43/45. Met 52 goals en slechts vier tegendoelpunt hebben ze nu al een indrukwekkend doelsaldo van +48. Geen enkele club in België slikte tot nu toe zo weinig goals. Dadizele is de club die zich lostrok van Derde Nationaler SK Roeselare, dat tot en met vorig seizoen aantrad onder de naam Roeselare-Daisel.

SK Roeselare-Daisel fusie

Ex-eersteklasser SK Roeselare, dat momenteel uitkomt in Derde Nationale, werd enkele jaren geleden failliet verklaard, maar toch werd naar een oplossing gezocht. De jeugdwerking van Roeselare fuseerde twee jaar geleden namelijk met VK Dadizele (toen Eerste Provinciale). De streekgenoten kregen samen een nieuwe naam, SK Roeselare-Daisel. De club promoveerde meteen van Eerste Provinciale naar Derde Nationale en speelt haar thuiswedstrijden op Schiervelde.

FC Dadizele Sport

Toch piekte de fusie wat bij het 'oude' VK Dadizele. Zij vonden namelijk dat de eigen jeugd wat aan hun lot werd overgelaten en daarom werd beslist om een nieuwe club op te richten: FC Dadizele Sport. De club startte dit seizoen onder stamnummer 9795 in Vierde Provinciale (inclusief veel jeugd) en daar gaat het hen meteen voor de wind. Ze zijn nu al helemaal op weg naar de titel: eerste achtervolger Langemark-Poelkapelle staat al tien punten achter. Hun mooie reeks van 43 op 45 heeft Dadizele vooral te danken aan een ijzeren organisatie: ze slikten amper vier goals. Daarmee is hun de verdediging de beste van het land: niemand werd minder gepasseerd dan hen. Knap werk!

Ook dit seizoen lijkt Dadizele - net als enkele jaren geleden - te promoveren naar Derde Provinciale:

Ook interessant