Pijnlijk: Franse club uit Ligue 2 dreigt voor tweede seizoen op rij te degraderen...

Het is nooit leuk om te degraderen naar een lagere klasse, maar het doet dan nog meer pijn als je het seizoen erna nog een keer dreigt te degraderen. Het Franse Troyes bleek vorig seizoen te licht voor de Ligue 1 en behaalde slechts 24 punten. Daarmee werd het voorlaatste en degradeerde het dus naar de Ligue 2. Het doel was ongetwijfeld om meteen terug te promoveren, maar dat lijkt momenteel een erg moeilijke opdracht.

Troyes AC geschiedenis

Union Sportive Troyenne werd opgericht in 1900 en fuseerde in 1931 met AS Savinienne. Sinds 2000 heet de club ES Troyes AC. Sinds 2011 speelt Troyes onafgebroken in de eerste of tweede klasse van Frankrijk. Vijf seizoenen vertoefde het in Ligue 1, maar het wist slechts één keer niet te degraderen. In 2022 werd de vijftiende plek behaald en werd hun verblijf in de Franse eerste klasse dus met een seizoen verlengd. Op het einde van het seizoen 2022/23 stond echter Troyes voorlaatste met 24 punten, twaalf punten onder de degradatiestreep. Door de hervorming van de Ligue 1 moesten er vier ploegen de competitie verlaten. Samen met Auxerre, Ajaccio en Angers werd Troyes doorverwezen naar de Ligue 2. 

Troyes AC Ligue 2

Zowel Angers (tweede), Auxerre (derde) en Ajaccio (zesde) doen mee aan de top van de competitie en lijken mee te doen voor directe promotie. Troyes heeft het wat moeilijker en vertoeft momenteel op plaats zeventien met dertien punten na veertien matchen. Het smeerde op speeldag twee echter wel de eerste van voorlopig drie nederlagen aan bij Laval. Ex-Oostende en Kortrijk-middenvelder Ante Palaversa leek een veelbelovende speler tijdens zijn periode in de JPL, maar speelde sinds augustus 2022 slechts twee keer voor Troyes.

Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden van de fandag van Troyes: