Hoe is het nog met ... ex-Rode Duivel Marvin Ogunjimi?

Bij Voetbalflitsen lichten we elke dag een speler uit die een belangrijke rol heeft gespeeld in de Jupiler Pro League. Na Victor Vazquez en Matias Suarez, zullen we het vandaag hebben over Marvin Ogunjimi. Hoe zou het nog met hem zijn? Wij zochten het voor je uit!

Mallorca

Ogunjimi streek in 2004 neer bij KRC Genk. Hij zou de club uiteindelijk 6 seizoenen later verlaten, nadat hij in 2011 de titel pakte met de Limburgers. Rond die periode was hij één van de grote beloftes van het Belgische voetbal. Als Rode Duivel scoorde de aanvaller zelfs 5 goals in 7 matchen. Sinds zijn transfer naar Mallorca ging het echter bergaf. 3 jaar vertoefde hij in Spanje, maar hij speelde slechts 8 matchen. Hij werd telkens uitgeleend, aan respectievelijk Standard, Beerschot en OH Leuven.

Buitenlands avontuur

In 2014 trok hij transfervrij  naar het Noorse Stromsgodset. Dat was de start van een opvallend buitenlands avontuur. Zonder echt ergens te kunnen schitteren, speelde hij nadien in Zuid-Korea, Thailand, Albanië en Kazachstan. in 2017 trok hij naar het Nederlandse MVV, maar ook daar lukte het niet. Hij zat even zonder club en ook passages in Kazachstan en Vietnam waren een flop. 

Eerste Amateur

In december 2018 tekende hij een contract bij de Belgische derdeklasser Lierse-Kempenzonen. Dat leek een goede keuze aangezien de Belgische spits opnieuw in eigen land kon spelen en zich op een lager niveau misschien wel kon terugvinden. Toch bleek dat geen groot succes. Patro Eisden plukte hem vorige zomer weg en daar speelt hij nog steeds. Maar laat ons zeggen dat Ogunjimi een schim is van de Genk-aanvaller die destijds indruk maakte in de Jupiler Pro League. Ondertussen is Ogunjimi 32 jaar oud en vertoeft hij dus in de Eerste Amateurklasse.

Ook interessant