Hoe is het nog met ... Matías Suárez?

Matías Suárez, een naam die ongetwijfeld nog een belletje doet rinkelen. Niet onlogisch, want de Argentijnse spits speelde zo'n 8 seizoenen bij Anderlecht en won er één keer de Gouden Schoen. In 2016 verliet hij paars-wit. Hoe is het nu nog met hem? Voetbalflitsen zocht het voor jullie uit!

Suárez keerde dus in de zomer van 2016 terug naar zijn thuisland Argentinië. Hij tekende een contract bij Belgrano, de club waar het voor hem allemaal begon. In drie seizoenen speelde hij er zo'n 60 wedstrijden. Dat is niet enorm veel, maar blessures lagen hiervoor aan de basis. Dat probleem was ook al zichtbaar bij Anderlecht. Veel scoren deed hij niet bij Belgrano, maar in januari 2019 versierde hij toch een toptransfer naar River Plate, één van de grootste clubs van Zuid-Amerika.

In zo'n 13 maanden tijd speelde Suárez rond de 50 matchen voor de Argentijnse topclub. Hij won er de Argentijnse beker en de Zuid-Amerikaanse Supercup. Het meest opvallende is dat de aanvaller vorig jaar werd opgeroepen voor de Argentijnse nationale ploeg. In maart 2019 maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg én in de zomer mocht hij meespelen op de Copa America. Ondertussen is de ex-Gouden Schoen-winnaar 31 jaar oud en staat hij bijna wekelijks in de basis bij River Plate. Knap!

Hoe is het nog met Victor Vazquez?